Najnovije

AMERIČKI ADMIRAL PROGNOZIRA: Grčka izlazi iz NATO alijanse!

SAD - Bivši glavnokomandujući NATO za Evropu, američki admiral, DŽejms Stavridis, ocenio je, u svom autorskom tekstu za Blumberg (Bloomberg), da će aktuelna grčka vlast okrenuti Grčku ka Rusiji i da će uskoro izaći iz NATO alijanse.
Stavridis (Foto: JuTjub)

Stavridis (Foto: JuTjub)

Stavridis piše da ukoliko EU ne nađe zajednički jezik sa Grčkom i ukoliko ona izađe iz evrozone, sledeća faza razvoja Grčke će biti unapređenje odnosa sa Rusijom i okretanje Rusiji. Blumberg ističe da je Stavridis jedan od najistaknutijih admirala u istoriji SAD-a, te fakt da njegovo grčko poreklo mu daje veoma dobar uvid u duh koji vlada savremenom Grčkom. Ovaj admiral je napisao i da postoji velika opasnost i po američku vojnu bazu na Kritu. "Ako grčka vlast nastavi da se udaljava od EU, onda će biti ugrožena kompletna pozicija SAD i Evrope, a jedna od opasnosti je i mogućnost ukidanja vojno-morske baze SAD-a na ostrvu Krit." - kaže Stavridis.
Pročitajte još:POROŠENKO: U Ustavu Ukrajine neće biti nikakvog „posebnog statusa“ DonbasaVarufakis: Radije bih odsekao ruku nego potpisao, moguća ostavka vlade
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA