Najnovije

JAČANJE ISTOKA: Sirija želi da se priključi Evroazijskoj ekonomskoj uniji

Sirijski premijer Vael Halki izjavio je da pridruživanje Evroazijskoj ekonomskoj uniji omogućava Damasku lakšu ekonomsku i trgovinsku saradnju sa prijateljskim zemljama.
Vael Halki (Foto: Jutjub)

Vael Halki (Foto: Jutjub)

Pregovori sa Rusijom o ulasku u Evroazijsku uniju i uspostavljanje bescarinske zone su u toku. "Vidimo to kao dobrobit i jačanje odnosa sa prijateljskim zemljama, što će olakšati ekonomsku i trgovinsku saradnju sa njima", rekao je Halki u intervjuu za Ria novosti u utorak. Prema rečima premijera, Rusija i Sirija potpisale su niz ugovora o gradnji gasovoda, sistemima za navodnjavanje i elektranama. Takođe, 2013. godine je potpisan ugovor sa ruskim firmama za istraživanje naftnih polja na sirijskim obalama. Prva faza je vredna je 88 miliona dolara i trajaće 5 godina. Zemlje su takođe razgovarale o davanju kredita Damasku. Pregovori sa Rusijom i Belorusijom o novim kreditnim linijama se nastavljaju. "To će nam pomoći da zadovoljimo potrebe proizvodnje i stvorimo nove mogućnosti za razvoj unutrašnjeg tržišta", kazao je premijer. On je izrazio nadu da će Rusija pomoći sirijskoj vladi "da se nosi sa brutalnim napadima, uključujući i nepravedne ekonomske sankcije nametnute od strane Zapada". Premijer je izjavio da Sirija ceni napore ruskog rukovodstva da održe sirijsku politiku i ekonomiju tokom godina krize, a posebno je zahvalio Moskvi na donaciji 100.000 tona pšenice, kao humanitarnoj pomoći sirijskom narodu.
Pročitajte još:POČINJE NOVA ERA EKONOMIJE: Zvanično puštena u rad BRIKS banka!UZALUD SANKCIJE: Zapad zabrinut zbog prisustva ruske energetike na Balkanu
Izvor: balkanbreakingnews.com/Russia Today

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA