Najnovije

"DŽihadi DŽon" u bekstvu, napustio ID?

DŽihadista Islamske države "DŽihadi DŽon" navodno je napustio ovu terorističku organizaciju i nalazi se u bekstvu, piše "Dejli mejl".
Poslednji snimak u kome je učestvovao DŽihadi DŽon (Foto: Skrinšot)

Poslednji snimak u kome je učestvovao DŽihadi DŽon (Foto: Skrinšot)

Kako se navodi, veruje se da je Mohamed Envezi, poznatiji kao "DŽihadi DŽon" napustio ID jer je strahovao da će ga ubiti vođe ove terorističke organizacije. DŽihadista, poreklom iz Britanije, nije se pojavljivao u propagandnim video snimcima Islamske države šest meseci, a moguće je i da se pridružio nekoj drugoj terorističkoj organizaciji. Poslednji put se pojavio na video snimku na kojem je prikazano ubistvo japanskog novinara Kendžija Gote. Pitanja o tome gde se Emvazi nalazi nastala su kada je on "iznenada nestao" krajem januara. Kako se navodi, postoji mogućnost da je Emvazi napustio ID nakon što je u medijima otkriven njegov identitet, a postoje sumnje i da vođe ID smatraju da im DŽihadi DŽon više nije neophodan. Kako je nedavno objavljeno, Mohamed Emvazi je iz Sirije otišao u Libiju, a tamo je boravio u kampu u blizini Susa zajedno sa Sefedinom Rezguiem koji je na plaži u Tunisu ubio 38 ljudi.
Pročitajte još:Saudijska Arabija prihvatila posredništvo Moskve u konfliktu sa Teheranom?Ukrajina ne miruje: Granatama na DonjeckMEDVEDEV PRED PUT U SLOVENIJU: Besmisleno je ucenjivati Rusiju
Izvor: B92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA