Najnovije

IVICA DAČIĆ: Hrvati su sramota za Evropu

BEOGRAD - Hrvatski javni servis prekinuo je direktan prenos posle finalne utakmice Srbije i Hrvatske u vaterpolu, u delu kad je dve reprezentacije trebalo da prime medalje, ali i da se intonira srpska himna „Bože pravde“!
Ivica Dačić (Foto: Tanjug printskrin)

Ivica Dačić (Foto: Tanjug printskrin)

Ceo region je ustao na noge, te je ovo postala jedna od centralnih vesti i tamošnjih medija.

Ne podnose poraz

- Ne mogu da dam izjavu jer ja to nisam video, niti učestvovao u tome na bilo koji način. Pošto mi vi sad dajete informaciju, ja ću sad zatražiti da mi neko podnese nekakav izveštaj - pravdao se Radman u izjavi Kuriru. Šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da ga je situacija s prekidanjem televizijskog prenosa podsetila na onu tokom dodele medalja u košarci iz 1995. godine, kad su Hrvati sišli s postolja. - Sramota! Tako se ne ponaša zemlja koja je članica Evropske unije, a Hrvatska to jeste - naglasio je Dačić. Dejan Jović, bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Hrvatske Ive Josipovića, ovaj potez HRT takođe je okarakterisao kao još jednu veliku sramotu.

Nacionalistički stav

- Spremni su da ponize hrvatsku reprezentaciju, koja je osvojila srebro, samo da ne bismo gledali Srbe pobednike. HRT, naravno, pretpostavlja da niko od njihovih pretplatnika ne navija za Srbiju, a još manje da ima onih kojima su draga oba tima - napisao je Jović na Tviteru.
Pročitajte još:ČUDO NEVIĐENO: Na čelu specijalnog suda za OVK – Amerikanac!DIPLOMATE STIŽU: Lavrov, Keri i Štajnmajer dolaze u BeogradĐurić podsetio: EU je statusno neutralna!
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA