Najnovije

(INTERVJU) Ivan Ivanović - autor knjige koja je najavila raspad Dveri

ARANEĐLOVAC - Predsednik Pokreta Naši Ivan Ivanović, autor knjige "Kako sam postao državni neprijatelj", kaže da je u svojoj knjizi faktički predvideo raspad Dveri kada je njihove lidere opisao kao ljude vođene ličnim materijalnim interesima.
Ivan Ivanović - ne voli govor mržnje protiv Srba (Foto: SNP Naši)

Ivan Ivanović - ne voli govor mržnje protiv Srba (Foto: SNP Naši)

Raspad Pokreta "Dveri" ponovo je aktuelizovao knjigu "Kako sam postao državni neprijatelj" gde je Ivanović detaljno opisivao razne situacije u kojima su učestvovali Boško Obradović i Vladan Glišić, koji se sada bore za prevlast u Dverima. - Za mene sukob u Dverima nije ništa novo niti neočekivano. U knjizi sam uz brojne događaje, opisao i naš odnos, ali i moj lični sa Dverima i ljudima koji ih predstavljaju - kaže Ivanović za Pravdu. Mnogi aktivisti Dveri su vas napadali zbog knjige, da li se sada nešto promenilo? U knjizi sam jasno i bez kalkulisanja opisao brojne događaje i saradnju sa Dverima, i kako su tokom godina odstupali od ideje za koju se se zalagali i kojoj i sada pričaju. A to je sabornost i Svetosavlje. U suštini to je bila samo mantra za privlačenje ljudi, koje se njeni ideolozi nisu držali.   U knjizi ste tvrdili da su Vas lično, a i srpske nacionaliste Dveri prodale i izdale. Kako na to gledate sada? Kao što sam napisao ranije, i sada ostajem pri tome. Dveri su od jedne organizacije koja je imala potencijal za preobražaj Srbije, sebe svele na usko interesnu grupu. A to je rezultat konstantne trgovine i nedoslednosti. Poput one kada su dan ranije izašli na proteste povodom gej parade, ili kada su pozivali ljude na proteste pošto su im pokradeni glasovi, da bi se zatim povukli. Zašto mislite da je to tako? Pre svega nedostatak hrabrosti da se sprovede sa reči u delo ono o čemu govori, ali ono što je presudno to je svakako novac. Izgleda da je pojedincima iz starešinstva, o kojima pišem u svojoj knjizi preči bio lagodan život, nego da se ideje sprovedu u delo. Lakše je bilo da se ostane samo na priči, nego da se za njih bori na ulici i ide po zatvorima. Znači raspad Dveri je bio očekivan? Za mene da. U svojoj knjizi sam detaljno opisao odnos vodećih figura pokreta prema ostalim rodoljubima, pokretu "Naši", pa i meni lično. I ono što mogu da potvrdim ničeg bratskog tu nije bilo. Sve je bio sam klasičan interes. Tako da nikoga ne treba da čudi ovaj sukob između Glišića i Obradovića, jer je to proizvod odnosa koji su gajili svih ovih godina. Lični interes je taj koji je preči od svega. Ko pročita knjigu, moći će i sam da se uveri o čemu govorim.
Pročitajte još:(EKSKLUZIVNO) Oni su osuđeni u Srbiji jer su štitili narod NovorusijeSrpska liga pomogla studentima da dobiju stipendiju Ruske federacije
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA