Najnovije

Rudan: Nakon "Oluje" rođeno je čudovište koje se danas zove Hrvatska

Hrvatski pisac Vedrana Rudan smatra da je akcijom hrvatske vojske "Oluja" izvršeno etničko čišćenje Srba i, kako ističe, "rođeno čudovošte koja se danas zove Hrvatska".
Vedrana Rudan (Foto: rudan.info)

Vedrana Rudan (Foto: rudan.info)

Ona na svom internet-sajtu naglašava da ne zna definiciju "Oluje", ali da zna da je tokom te akcije nekoliko hiljada hrvatskih vojnika proteralo 200.000 ili 300.000 Srba i da je Hrvatska "etnički čista", prenose beogradski mediji. - Kao da je broj bitan. Kraće, "Olujom" smo "mi" Hrvatsku očistili od Srba. Oni koji nisu na vrijeme krenuli putem koji im je označio Milošević u dogovoru sa Tuđmanom, a sve su blagoslovili Ameri, ostali su bez glave ili bili bačeni u bunar. Zapaljene su i srpske kuće. Koliko ih je spaljeno? Ma, koga briga, ističe Rudan. Ona ocenjuje da većina Hrvata, ipak, slavi "Oluju" kao "nešto iz čega se rodila Hrvatska". - Bože, koliko bi nam svima bilo bolje da se nikad nije rodilo čudovište koje se danas zove Hrvatska, piše, između ostalog, Rudanova.
Pročitajte još:HRVATI TERAJU SRBE DA SLAVE ZLOČINAČKU OLUJU: Stavite šahovnice na kuće!OVO SU BAKIROVI MOMCI: Pre podne klanjaju, posle podne se slikaju među zadnjicama!Josipović: „Oluja“ je značila oslobođenje od okupacije
Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA