Najnovije

Rasmusen huška rat: NATO alijansa će vojno poraziti Rusiju

MOSKVA - Bivši generalni sekretar NATO alijanse, Anders Fog Rasmusen, izjavio je da bi u slučaju da Rusija napadne baltičke zemlje poput Latvije, Litvanije i Estonije, NATO alijansa pružila adekvatan odgovor i odbranila svoje baltičke saveznike, pišu ruski mediji.
Anders Fog Rasmusen (Foto: JuTjub)

Anders Fog Rasmusen (Foto: JuTjub)

"Postoji pet tačaka ustava NATO alijanse koje garantuju vojnu odbranu tih zemalja. Članice NATO alijanse na Baltiku imaju pravo da zatraže vojnu pomoć." - kaže Rasmusen. Podsećamo, Latvija, Litvanija i Estonija su pre par meseci uputile zajedničko pismo NATO alijansi u kojoj su izrazili strah od moguće ruske agresije. Ovakve izjave Rasmusena nisu ništa drugo do nastavak propagande u kojoj se Rusija označava kao agresor. Realno, za Rusku Federaciju baltičke zemlje u vojnom smislu ne postoje, jer je reč o malim teritorijama sa malom populacijom u kojima vojska gotovo da ni ne postoji. U političkom smislu, stvar je gotovo identična, Rusija nema nikakav strateški interes ili vezanost za ove teritorije, jer i vojno i ekonomski potpuno dominira baltičkim prostorom. Kreiranjem nepostojećih tenzija na Baltiku, NATO alijansa stvara izgovor za približavanje granicama Ruske Federacije.
Pročitajte još:Evroazijski Savez uvodi elektronske žigove – mikročipovi kao zaštita!NATO PREVARANTI U CRNOJ GORI: Podmetnuli mi – nisam hteo da učestvujem u spotu!
Izvor: Pravda  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA