Најновије

КАКАВ ПРЕОКРЕТ! Француска се изјаснила поводом Косова и Метохије!

После Берлина, у кратком року је и Париз "омекшао" свој став о евентуалном разграничењу између Београда и Приштине

Косово-Грачаница (Фото: Јутјуб)

После Берлина, у кратком року је и Париз “омекшао” свој став о евентуалном разграничењу између Београда и Приштине. Иако се до пре само неколико дана Француска држала своје вишегодишње политике поштовања постојећих међа на Балкану, што је јасно истакнуто и на недавној конференцији амбасадора, она је, после напетости у региону пред рунду дијалога у петак, преко портпарола Ке д’Орсеја послала другачију поруку у којој се, између осталог, истиче да је на двема странама да утврде садржај споразума. То је уједно био и први званични став Париза о питању “разграничења”.

– Француска сматра да је на двема странама одговорност да утврде садржај споразума и да испитају све опције које би могле да доведу до свеобухватног и дефинитивног решавања овог спора и јачања стабилности региона – одговорио је портпарол Ке д’Орсеја на питање какав је став Француске о разговорима између Београда и Приштине и могућој промени “граничне линије између Србије и Косова”.

У Ке д’Орсеју су овом приликом нагласили да је решавање спора између Србије и Косова од кључне важности за одрживу стабилизацију Западног Балкана и за конкретизацију европских перспектива обеју страна.

Самарџић изнео идеју о решавању статуса Косова и Метохије. Прочитајте ОВДЕ о чему се ради.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић донео одлуку о одласку на Косово и метохију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА