Најновије

Мадрид: Новак препустио Агуту три гема

Новак Ђоковић пласирао се у четвртину фиинала Мастерса у Мадриду.

Новак Ђоковић(фото:Јутјуб)

Најбољи тенисер и спортиста планете убедљиво је поразио Роберта Баутисту Агута после нешто више од час времена игре – 6:2, 6.1.
Србин и Шпанац одиграли су свој четврти међусобни сусрет, а момак са Бањице забележио је и четврту победу.
Ђоковић ће у четвртини финала играти са победником сусрета између Француза Жо-Вилфрида Цонге и Милоша Раонића из Канаде. 
Међу бројним познатим личностима на трибинама 'Каха Махике' нашао се и један од најбољих фудбалера свих времена – Луис Назарио да Лима Роналдо – који се претходне ноћи сликао са најбољим спортистом планете на стадиону Сантијаго Бернабеу. Уводна два гема нису нам донела апсолутно никаква узбуђења, пошто су оба тенисера била изузетно сигруна приликом својих сервиса. Нешто квалитетнији тенис гледали смо у наредна два, али, упркос томе што су и Новак и Роберто успели да стигну до ђуса, брејк лопти није било – 2:2.  Прву прилику да ривалу одузме сервис имао је Ђоковић, добро је одиграо поен, али је Агут на крају ипак смечом спречио ривала у његовој намери. Међутим, било је евидентно да је најбољи спортиста планете подигао ниво своје игре, а ни то није било довољно да се 'сломи' борбени Шпанац. До краја гема спасао је још две брејк прилике противника, али код четврте није имао ни најмање шансе после савршене форхенд дијагонале Новака – 3:2.  Уследио је гем без изгубљеног поена за нашег аса, а затим и још један за нови брејк и долазак на свега гем од вођства у сетовима. Покушао је Агут да пролонгира неминовно, стигао је до још једно изједначења, али је Ђоковић онда веза два веома добра поена и потпуно заслужено повео у сетовима – 6:2.  Други део игре такође је почео са оба сигурна сервиса с обе стране, али смо овога пута доста мање чекали да брејк. Већ у трећем гему Ђоковић је искористио прву шансу и повео – 2:1.  До краја сусрета гледали смо феноменалну игру првог играча света, који је из свих позиција погађао винере. Убрзо је повео са 3:1, потом направио нови брејк, да би после свега 27 минута игре Новак обезбедио пласман у четвртину финала – 6:1. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА