Најновије

ДОДИК ПОРУЧИО: Давутоглу, нећеш да нас потурчиш!

Председник Републике Српске Милорад Додик ужаснут је скандалозним и непримереним говором одлазећег премијера Турске Ахмета Давутоглуа на отварању Ферхат-пашине џамије у Бањалуци. Он је за Курир рекао да је Давутоглу показао „неподношљиву ароганцију, чиме је желео да промовише неоосманску политику Турске усред Бањалуке“.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб/Правда)

Давутоглу је изазвао инцидент кад је на верском скупу у дворишту бањалучке џамије изјавио да су Турци „били овде“, да су „сада овде“ и да ће „ту бити заувек“. На његове запаљиве речи реаговао је и Додик.
- Његова изјава била је непримерена за онај скуп.  Његов говор који промовише освајачку турску политику, неоосманског карактера, послао нам је јасну поруку. То је исто као кад је Ердоган говорио на Косову или раније у Сарајеву. Једина ствар је очигледна, што је Давутоглу политичка прошлост Турске. Њему не смета кад се од Београда одваја Приштина, али смета му ако то Бањалука чини од Сарајева. Мислим да му је алузија била потпуно непримерена кад је говорио о једном срцу, желећи да каже да је то БиХ, али то срце не постоји, оно је давно, давно пукло, још тамо деведесетих година. Може интервенционизам Европе и Запада да интегрише Босну у неком смислу, територијално доносећи одлуке о слободи кретања или нечем другом. Али БиХ је ментално подељена земља и нема шансе да се уједини. И то је оно што смо сазнали из овог говора Давутоглуа, који је дошао да нама у Бањалуци говори о Алији Изетбеговићу. Апсолутно непотребна, неподношљива ароганција, с којом је промовисао неоосманску политику Турске, чији је он творац - рекао је Додик. Погледајте ОВДЕ, Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је Југославија је лагала о Јасеновцу и скривала да су нас овде побили. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА