Најновије

Опозиција у РС оптужује власт за ширење страха

Представници опозиционог Савеза за промјене, који ће у суботу у подне у Бањалуци одржати антивладин протест, поручили су данас да одустајања нема, а за „ширење страха” да ће током протеста доћи до инсценираних нереда су оптужили власт, која ће у исто време одржати митинг подршке власти.
Они су на ванредној конференцији за новинаре власт оптужили да на различите начине покушава да опструше окупљање незадовољног народа.
Адам Шукало, лидер Напредне Српске, у име Савеза за промјене је рекао да их ништа више не може зауставити и спречити да одрже протест.
Он је за „ширење страха” да ће доћи до нереда током протеста како се грађани не би одазвали позивима опозиције, оптужио је владајућу коалицију.
Према његовим речима власт у Републици Српској је у потпуном хаосу. „Режим је изгубио компас и почели са најгрубљим злоупотребама ради онемогућавања скупа који је јуче одобрен”, навео је Шукало, јавио је портал Бука а преноси Танјуг.
Шукало је изнео низ оптужби на покушаје опструкција.
„Трактори из Лијевча по налогу владајуће коалиције ће блокирати пут аутобусима који се упуте на протесте у Бањалуку. Режим у многим местима покушава да убаци своје људе у аутобусе којима ће доћи присталице опозиције, како би направили немире”, поручио је Шукало и додао да се запосленима у јавним предузећима пријети отказима уколико не дођу на митинг који у исто време на Тргу Крајине у Бањалуци организују СНСД, ДНС и СП.
Навео је и да ДНС и СП не учествују у организацији митинга позиције, иако су формални организатори, а да уместо њих аутобусе у одређеним местима попуњавају странке СДС изворна и Уједињена Српска.
„Поносан сам што учествујем у протестима које по први пут у овом регину не организују странци”, рекао је Шукало и додао да ове протесте организује опозиција, а да иза свих ствари стоје само опозиционе странке и представници НВО и група грађана незадовољних стањем у РС.
Предраг Вулин, председник градског одбора СДС Бањалука, поручио је да неће бити сукоба и никаквог рата, „како то прижељкује владајућа коалиција”.
„Десиће се мирни народни протест, неће то бити политички митинг. Ово није 5. октобар, ово нису жуте револуције него догађање народа, где ће народ изразити своје незадовољство”, рекао је Вулин.
Протест опозиције се организује под слоганом „Ослободимо Српску”.
Иначе, Шукало је раније данас оптужио власт да „преко РТРС шири мржњу и завађа српски народ”.
Шукало је рекао да полиција од опозиције тражи спискове људи који долазе на заказани протест, који је Савез за промјене заказао за 14. маја у Бањалуци.
Оптужио је СНСД да наводно пописује људе на послу, који би, како тврди, требало да дођу на митинг власти. Лидер Напредне Српске је рекао „да су протести опозиције народни и да их не организују странци”.
„Ово није 5. октобар, ово је воља народа”, рекао је Шукало на прес конференцији опозиционог блока Савеза за промјене, јавио  је РТРС а преноси Танјуг.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА