Најновије

Севиља је господар Лиге Европе!

Фудбалери Севиље освојили су Лигу Европе победом над Ливерпулом у Базелу после преокрета са 3:1 (0:1).

Фото:Јутјуб

Шпански тим освојио је трећи узастопни трофеј у овом такмичењу, а пети у клупској историји и на тај начин обезбедио учешће у Лиги шампиона наредне сезоне.
Ливерпул наредне сезоне неће учестовати у европским такмичењима.
Ливерпул је био много бољи у првом полувремену и мајсторијом Стариџа на полувреме отишао са минималном предношћу. Енглез је у 35. минуту са леве стране шутирао спољним делом левог стопала по дијагонали са петнаестак метара, а лопта је отишла у даљи угао голмана Севиље. 
Ипак, Шпанци су шокирали Енглезе већ на старту наставка када је Гамеиро затресао мрежу Ливерпула. Маријано је прошао кроз двојицу играча Ливерпула, а затим у петерац убацио лопту иза леђа Туреа и Ловрена, а Гамеиро је затресао мрежу. 
Екипа Јиргена Клопа била је непрепознатљива, Севиља је преко Гамеира наставила да ствара много проблема ривалу, па је у року од шест минута головима Кокеа у 64. и 70. минуту стигла до преокрета и два гола предности. Прво су пред шеснаестерцем енглеског тима комбиновали су Банега и Витоло, а затим је шутирао Коке и матирао Мињолеа за 2:1, да би потом исти играч, пошто се лопта одбила од играча Ливерпула затресао мрежу. 
Ово је добра вест и за навијаче Партизана, јер је победом Севиље српски представник прескочио прво коло квалификација за друго по рангу европско такмичење. Извор:Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА