Најновије

БОШЊАЧКИ МУФТИЈА: Наши преци вековима су се држали наше лепе вере и очували идентитет нашег народа

САРАЈЕВО - Муфтија травнички Ахмед Адиловић се, заједно са поглаваром Исламске заједнице БиХ Хусеином Кавазовићем, обратио јуче на Ајватовици.

Ахмед Адиловић (Фото: Јутјуб)

Ахмед Адиловић је рекао да су Бошњаци данас суочени са бројним изазовима због мегаломанских циљева и прохтева.

- И даље нам неки ометају повратак, неки нам оспоравају право на слободу, на рад, на националност, на свој језик, на назив свога језика, па чак и на реалне резултате пописа становништва. Данас смо ту да кажемо да друге поштујемо и не желимо ускраћивати ничија права, али инсистирамо да други поштују наша права – поручио је муфтија травнички. "Наши преци", указао је муфтија Адиловић, "вековима су се држали своје лепе вере и неговали позитивну традицију те очували идентитет нашег народа до данас".

- Сада је на нама да наставимо ту традицију и да очувамо тај идентитет код наше деце и генерација које долазе иза нас. Потпуно смо свесни ко смо, те у којем времену и на којем простору живимо. Недавно смо били изложени геноциду, велики број припадника нашег народа је убијен, многи су протерани, више од 80 посто верских објеката нам је уништено или оштећено, али ми, ипак, не мрзимо и не тражимо освету – нагласио је Адиловић. Извор: Дневни аваз

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА