Најновије

РУШЕЊЕ ОРЕШКОВИЋА: Карамарко дошао у Сабор и скупља потписе за опозив премијера!

Нешто после 11 сати у хрватском парламенту почео је састанак Клуба ХДЗ, на који су дошли председник странке и први потпредседник Владе Томислав Карамарко и већина ХДЗ-ових министара.

Томислав Карамарко (Фото: Јутјуб)

Карамарко, који је на конференцији за медије у својој странци најавио да данас покреће опозив премијера Тихомира Орешковића, представио је посланицима даље кораке у решавању кризе власти.
За покретање опозива Тихомира Орешковића у Сабору потребна му је најмање петина посланика, то јест 31 потпис. Та иницијатива могла би да се нађе на дневном реду парламента већ у среду, 8. јуна. Влада има осам дана да се изјасни о том предлогу. Сабор ће имати 30 дана од дана кад се опозив нађе на дневном реду да донесе одлуку. Ако одлучи да опозове Орешковића, с премијером ће пасти и Влада. Тиме почиње да тече 30-дневни рок да се окупи нова парламентарна већина која би подржала новог мандатара и именовала новог премијера и Владу. Ако нико не успе да окупи парламентарну већину, председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић распустиће Сабор и расписати нове изборе. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА