Најновије

РОКАДА НА ЧЕЛУ БЕОГРАДА: Андреја Младеновић уместо Малог?

Оставка градоначелника Београда Синиша Малог због одговорности за ноћно рушење Савамале све је извеснија, а један од најозбиљнијих кандидата за то место је његов досадашњи заменик и лидер Самосталног ДСС Андреја Младеновић.

Андреја Младеновић (Фото: ЈуТЈуб)

Као решење за исту позицију помиње се, према нашим информацијама, и помоћник градоначелника Борко Милосављевић, кадар СНС.
Како тврди извор Курира, након што је премијер Александар Вучић у среду рекао да је врх власти у Београду одговоран за рушење објеката у Херцеговачкој под фантомкама, и тиме практично указао на Малог, његова оставка је само питање дана.
- Мали је свестан да је битно да афера с рушењем Савамале с фантомкама добије епилог, а да његова оставка отвара пут ка томе. Тренутно се на више места у граду помиње да би у његову фотељу могао да седне Андреја Младеновић. Показао се као кадар веран СНС, јер је иступио из ДСС кад су хтели да изађу из градске власти, а био је и на листи СНС на ванредним изборима. Уз то, у Скупштини града је од 2004. и упућен је у функционисање престонице - каже извор Курира.

Водио главну реч

Други кандидат је Борко Милосављевић, који је јуче и био домаћин славе Града Београда, Спасовдана.
- Милосављевић је радио у Министарству привреде, а пре него што је доспео на садашњу позицију био је директор Управе за цене Градске управе града Београда. Иако се спомиње да би последице могао да сноси и менаџер града Горан Весић, треба имати на уму и да је целу причу око пројекта „Београд на води“ водио управо Мали, зато су и све очи сада упрте у њега - напомиње саговорник Курира.
Према Закону о главном граду, градоначелник се бира из редова одборника Скупштине града. У случају да Мали ковертира оставку, мандат истовремено престаје и његовом заменику Младеновићу. Након тога обојица могу да се врате у одборничке клупе. То отвара врата Младеновићу да буде изабран за градоначелника, али он је јуче био прилично тајновит.
- Нико са мном није разговарао о томе и не бих коментарисао, пошто господин Мали није поднео оставку. Нема разлога да о томе говоримо - кратак је био Младеновић.
Ништа речитији није био ни Милосављевић.
- Немојте, молим вас, ја сам домаћин славе. Немам коментар - рекао је он.
Мали ни јуче није давао коментаре, а једини из градске власти који је после Вучићевих речи проговорио о Савамали је члан Градског већа Београда Драгомир Петронијевић.

Правна држава

- Надлежни органи раде свој посао, тужилачка истрага је у току, и они ће дати последњу реч. Правна смо држава, тужилаштво је независно. Разумем вашу бригу. У претходном периоду су се дешавале разне ствари с фантомкама које нису биле истражене. Знам да нисте навикли, али ово је сада правна држава - напоменуо је Петронијевић. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА