Најновије

Куертен: Ђоковић је дошао са друге планете!

Некадашњи број један на АТП листи и троструки освајач Ролан Гароса Густаво Куертен сматра да најбољи тенисер света Новак Ђоковић "може да оде даље него што смо сви очекивали" јер, како је оценио, ограничења за његову игру и достигнућа нема. Поводом чињенице да Ђоковић има шансу да подигне пехар на четири гренд слема у истој сезони истакао да такву шансу има један тенисер у сто година.

Куертен - кадар из спота са Ђоковићем (Фото: Јутјуб)

"Гледао сам финале на стадиону 'Филип Шатрије'. Ђоковић је изгледао као да је са друге планете. Такве шампионе не можемо да видимо сваког дана", рекао је Куертен за "Вечерње новости".
Он је, поводом чињенице да Ђоковић тренутно у свом власништву има сва четири турнира "велике четворке", од којих су два освојена у овој години (Мелбурн, Париз), истакао да "шансу да подигне пехар на четири гренд слема у истој сезони има један тенисер у сто година".
"Има велику прилику да освоји све турнире 'велике четворке' у овој години, али и у наредној вероватно, јер сваки пут кад се врати на терен игра још боље", поручио је Куертен.
На питање да има још неколико рекорда белог спорта, које Ђоковић "може да нападне", као што су број недеља на АТП листи и број гренд слем трофеја, Куертен је рекао да не може да предвиди шта ће српски тенисер успети да оствари, али да је "прилично сигуран да је оно што ради на терену застрашујуће".
Он је, након заједничког снимања рекламе пред почетак Ролана Гароса, нагласио и да је Ђоковић "веома фин момак".
"Баш смо се лепо провели и доста смо се смејали. Научио ме је мало српских речи, а ја њега португалских. Надам се да су у Србији и Бразилу схватили нашу поруку", рекао је он.
Куертен је додао да га је Ђоковић питао за дозволу да нацрта срце на терену ако победи у Паризу.
"Било је веома емотиво, изгледало је као да сам се нашао поново на централном терену, као пре 15 година. Ђоковић је заиста љубазан и много ми је драго што сам био тамо и што сам га инспирисао да дође до невероватне и заслужене победе", подвукао је Куертен. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА