Најновије

НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА ПУЧА У ТУРСКОЈ: Побуњеници имали Ердоганов авион на нишану, не зна се зашто нису пуцали!

Према најновијим информацијама, турски лидер Реџеп Ердоган за длаку је избегао смрт у ноћи пуча у овој земљи. Наиме, он се враћао у Истанбул са одмора недалеко од Мармариса након што је фракција из војске покренула војни удар, кад су два борбена авиона Ф-16 пролетела у близини Ердогановог авиона. Нанишанили су Ердоганов авион и још две летелице које су биле у његовој пратњи. Зашто нису пуцали, и даље је непознаница – рекао је неименовани војни званичник агенцији Ројтерс.

Ф-16 (Фото: voinskaya-chast.ru)

Други вишерангирани турски званичник потврдио је Ројтерсу да је Ердоганов авион наишао на борбене летелице којим су управљали пилоти повезани са војним ударом, али је ипак безбедно стигао у Истанбул.
Трећи вишерангирани званичник, такође је изјавио да је председников авион имао проблеме у ваздуху, али није објавио друге детаље.
Ердоган је раније изјавио да су од почетка удара завереници покушавали да га нападну у Мармарису и да су гађали локације на којима је боравио. Према речима званичника, Ердоган је избегао смрт за неколико минута.
Турска медијска кућа “Си-Ен-Ен Турк” наводи да је око 25 војника помоћу конопаца искочило из хеликоптера на кров хотела у Мармарису и да су одмах отворили ватру, настојећи да ухвате Ердогана, али је он отишао само неколико минута раније.
Од почетка војног удара у Турској више од 290 људи је погинуло у насиљу, од чега су 104 завереници, а остали су углавном цивили и припадници полиције.
Извор: Telegraf.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА