Најновије

Ердоган: Убили би ме да сам остао још 10 минута

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган сматра да је "за длаку избегао смрт" када су завереници, у покушају државног удара, упали у турско летовалиште Мармарис, где је био на одмору.

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган (Фото: xinhua)

"Да сам остао још 10, 15 минута, убили би ме или отели", рекао је Ердоган у интервјуу за америчку телевизијску мрежу Си-Ен-Ен.
Ердоган је за Си-Ен-Ен, такође, рекао да турски народ жели смртну казну за оне који су учествовали у неуспелом војном пучу, у којем је убијено више од 200 људи.
Турски председник је истакао да је на парламенту да одлучи да ли да се поново уведе смртна казна и да ће он, уколико се то деси, такву меру преточити у закон.
Турска је 2004. године укинула смртну казну у оквиру напора ка чланству у ЕУ, али су позиви за поновно увођење те казне појачани после неуспешног војног пуча у петак, у којем је убијено више од 200 људи. "За то је потребна одлука парламента...Као председник, одобрићу сваку одлуку парламента", рекао је Ердоган у интервјуу за Си-Ен-Ен. Ердоган је нагласио да је "народ на улицама изнео такав захтев". "Народ сматра да би ти терористи требало да буду убијени...Зашто би их држали и хранили у затворима, то је оно што народ каже", поручио је Ердоган. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА