Најновије

ВУЧИЋ ИЗРАЗИО ЗАХВАЛНОСТ: ММФ и Светска банка бацили око на ЕПС!

Председник Владе Србије Александар Вучић рекао је данас представницима Светске банке у Београду и ММФ-а, да је ово "преломни тренутак за опоравак домаће економије".

ММФ баци око на ЕПС (Фото: imf.org/Правда)

Вучић је на састанку захвалио Светској банци на "великој помоћи и жељи да Србија буде макроекономски уређена земља на путу развоја и просперитета" и нагласио да су резултати које Србија има изнад просека и да суфицит буџета то и доказује, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима. Шеф канцеларије Светске банке у Београду, Тони Верхејен, изјавио је да "Србија постиже изузетне резултате у односу на постављене циљеве", посебно нагласивши јачање инвестиција у приватном сектору којима су допринели и позитивни трендови на фискалној страни.

Електропривреда

Једна од тема разговора била је потреба да се усвоји план оптимизације запослености ЕПС-а и анализа општег стања у овом предузећу, на чему инсистирају обе међународне финансијске институције. На састанку се говорило и да је окончана експертска мисија Светске банке, те да је разматрана и реализација плана финансијске конолидиције ЕПС-а који је усвојен јуна прошле године. Председник Владе је замолио обе финансијске институције да пошаљу тим експерата у Србију који ће, заједно са домаћим експертима, допринети дефинисању ефикасних мера за повећање стопе раста БДП-а и у годинама које су пред нама. Вучић је указао на важност инфраструктурних пројеката и правовременог доношења Закона о финансирању локалне самоуправе, пре започињања процеса припреме буџета за наредну годину. Састанку су присуствовали и министар финансија Душан Вујовић и министар рударства и енергетике Александар Антић, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА