Најновије

ВРАЋАЈУ ИХ СА ГРАНИЦЕ: Мађари одбијају да приме имигранте

БУДИМПЕШТА - Мађарска влада неће попусити пред притиском да отвори границе за мигранте, изјавио је главни саветник премијера за унутрашњу безбедност Ђорђи Баконди. Сто тридесет од око 400 мигранта који су кренули из Београда стигло у недељу у пограничну зону Хоргош-Реске и тражи да пређе у западну Европу преко Мађарске. Мигранти, углавном из Авганистана и Пакистана рекли су телевизији М1 да планирају да почну штрајк глађу у знак протеста због оштријих мађарских прописа о преласку границе, преноси мађарска агенција МТИ.

Букти мигрантска криза (Фото: Јутјуб)

Баконди је телевизији М1 рекао да протесте попут овог често не организују сами мигранти већ организације цивилног друштва које желе да изврше притисак на мађарску владу да отвори границе „и пусти све да прођу” до Аустрије. „То се неће догодити”, рекао је Баконди.
Према његовим речима, ниједан од 130 мигранта који су стигли у недељу није поднео захтев за азил мађарским властима. У ноћи између недеље и понедељка укупно 166 људи је покушало да пређе јужну границу Мађарске илегално, додао је он.    Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА