Најновије

ДРАШКОВИЋ БЕСАН: Пресуда којом се Милошевић ослобађа кривице не важи!

БЕОГРАД- Позивајући се на пресуду хашког трибунала Радовану Караџићу, којом је он осуђен за геноцид у Сребреници и ратне злоцине у БиХ, ратна гарда Слободана Милошевића боготвори команданта смрти као миротворца и невиног, јер је њега, у пресуди Караџићу, "трибунал ослободио од кривице", каже Вук Драшковић, председник СПО.

Вук Драшковић (Фото:Ј Јутјуб)

У једном пасусу хашке пресуде Радовану Караџићу, која је донета у марту, а којом је ратни лидер босанских Срба осуђен на 40 година робије, суд, наиме, констатује како није нашао доказе да се Милошевић сагласио са планом стварања етнички чисте српске територије у Босни.
- Није га ослободио, јер га у тој оптужници није ни оптужио, пошто тада Милошевић није био ни жив, а у Хагу не оптужују, не осуђују и не ослобађају мртваце. Имају Милошивићеви следбеници много поузданијег сведока од суда у Хагу. Тај њихов крунски сведок је сами Милошевић. Свих оних година смрти и страшних ратних злочина, он је говорио да Србија није била у рату. Није, дакле, нико из Србије ратовао по Хрватској и БиХ, нико није погинуо, нема по Србији гробова из тих ратова, нема инвалида, јер рата није ни било. Нема тенкова који су, окићени цвећем, из Београда ишли на Вуковар. Нема концлогора по БиХ. Бил Клинтон је крив за Сребреницу. Муслимани су гранатирали себе саме у Сарајеву. Американци су измислили прогон неколико стотина хиљада Албанаца са Косова, тајне гробнице албанских цивила на полигонима полиције у Београду, у рекама и језерима Србије - наводи Драшковић, који је преживео неколико атентата, које је по правоснажним пресудама српских судова наручио Слободан Милошевић.
Дршковић се пита и да ли то значи да "није било Црвених беретки, Шкорпиона, Тигрова, као ни ликвидација Срба који су жигосали Милошевићеве злочине и злочинце".
- Нагло набујали коров Слободана Милошевића ствара нову српску прошлост. Ништа не сме бити како је било, него како они хоће да је било. Срби нису Немци, па да се стиде зла почињеног и другима и себи. У новој српској прошлости, већ се славе и тек ће се славити злочинци, дизаће им се и споменици, биће проглашавани и за светитеље - закључује Драшковић.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА