Најновије

ТАЈ ЦЕНТИМЕТАР МАЛИ СРЕЋУ КВАРИ: Шпановићка у сузама, за мало до скока од 7.20! (ВИДЕО)

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић допутовала је данас у Београд после освајања бронзане медаље на Олимпијским играма у Рију и поручила да не сме да буде незадовољна, иако сматра да је могла до сјајнијег одличја.

Ивана Шпановић (Фото: Јутјуб)

„Први шок је био када сам схватила да је такмичење завршено и у свој тој еуфорији нисам успела да остварим свој скок који сам имала у ногама. Преплавиле су ме емоције, толико година сам се спремала за Рио и оно чега сам се највише бојала је да ми не недостаје среће, али се то догодило. Све је то спорт, живимо и даље сан”, рекла је Шпановић на аеродрому Никола Тесла.
Она је додала да јој је било тешко да прихвати да је трећа, али да не сме да буде самокритична.
„Биће прилика за доказивање и рекорде. Сада када се Рио завршио схватила сам да ни Токио није далеко. Била сам превише самокритична и схватила сам шта сам заправо урадила, срећна сам што сам доспела на победничко постоље. Драго ми је што имам подршку Србије”.
Шпановић је истакла да је центиметар преступа делио од скока 7,20.
„Било ми је изузетно криво. Нисам давала лажна обећања и нешто што је недостижно. Знала сам да вредим за бронзу, али смо сви из тима веровали у злато. До пре пар година то је била немогућа мисија”.
Њен тренер Горан Обрадовић истакао је да су скокови у даљ у женској конкуренцији били једни од најјачих такмичења икада.
„Три скакачице су имале резултат преко седам метара. Желели смо скок од 7,20, али смо узели бронзу, иако је Ивана била спрема за више”, закључио је Обрадовић.
Шпановић је освојила бронзану медаљу скоком од 7,08 метара, што је нови државни рекорд, и Србији донела прву медаљу на Олимпијским играма после 60 година.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА