Најновије

ОДЕ ПОНОС: Претукли геј активису у сред Београда!

Геј активиста и организатор Параде поноса Београд Бобан Стојановић нападнут је данас у 15.20 сати у центру Београда, потврђено је Танјугу у Министарству унутрашњих послова Србије.

Бобан Стојановић (Фото: Јутјуб)

Како је Танјугу речено, полиција је добила пријаву и по њој ће поступати.
Стојановића су на углу улица Царице Милице и Маршала Бирјузова, брутално физички напала двојица непознатих нападача, саопштила је Парада поноса.
– Стојановић је разговарао телефоном када је један од нападача почео да добацује: “Ево га педер!”, да би му након тога задао снажан ударац у пределу надлактице и наставио да му се уноси у лице, уз прозивање Стојановића на основу сексуалне оријентације - каже се у саопштењу.
Он је, како се наводи у саопштењу, рекао да је његова обавеза да о томе говори, “док ће већина нас да ћути”.
– Навикли смо и прихватили да живимо у свакодневном страху, да игноришемо насиље које нам се дешава, а да дискриминацију доживљавамо као ситницу. Нападачи који су напали мене, могли су да нападну било кога другог на било ком основу. Сви ми који смо део ЛГБТ заједнице знамо да свака физичка повреда прође, али да мржња коју видимо у очима оних који нас малтретирају и пребијају, који нас свакодневно понижавају, остаје дуго у сећању и утиче да се осећамо несигурно – рекао је Стојановић.
Повреде нису биле озбиљније природе, па је Стојановић одбио лекарску помоћ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА