Најновије

ЗНАЈУ ДА ДОЛАЗИ РАТ: Иранци одушевљени са С-300, траже од Руса да купе најопасније ратне авионе!

Иран се осећа изузетно сигурно са новим С-300 ваздушним системом и његовим аналогом Бавар 373 системом, а сада мерка руске Сукхои авионе, навео је ирански министар одбране, Хусеин Деган.

Иранци траже од Руса да купе најопасније ратне авионе (Фото: Синхуа)

„Ми правимо наше системе који ће моћи да осигурају наш ваздушни простор на три нивоа. Потребно је да ојачамо наше ваздушне снаге“, рекао је Деган за иранску новинску агенцију Тасним.
Иранци су највероватније инспирисани да купе руске ратне авионе пошто су их видели у акцији у Сирији.
Техеран може да бира међу великим бројем напредних руских борбених авиона и бомбардера, укључујући Су-30, Су-34 и Су-35 авионе. Борбени Су-30 авион, модификован са ојачаним електронским колом може да поднесе електромагнетни удар, па чак и нуклеарни удар, а чувен је и по свом аеродинамичком дизајну који му омогућава невероватну маневрабилност. Овај борбени авион може да лансира крстареће пројектиле са висине од 500 метара на висину од 14.000 метара. Су-34 је врхунски бомбардер развијен још осамдесетих година прошлог века. Он је примарно дизајниран за уништавање разних копнених и поморских мета. Он може да делује сам или у групи и у било које доба дана или ноћи, независно од временских услова. Су-35 вишенаменски борбен и авион је један од најбољих ловаца икада направљених. Он је невероватно маневрабилан и представља смртоносног непријатеља за авионе попут америчког Ф-15 или француског Рафале авиона. Константин Макијенко, заменик директора Центра за стратешку и технолошку анализу у Москви, рекао је да се Техеран нада да ће решити своје проблеме са одбраном помоћу руских одбрамбених С-300 система пошто је дуже време користио своје Бавар-373 системе. Председник Владимир Путин је у априлу 2015. године потписао декрет којим се поново одобрава слање С-300 система Ирану пошто је то дуго било онемогућено услед санкција које су укинуте недавно преговорима о иранском нуклеарном програму. Извор: webtribune

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА