Најновије

Министарство: Отпочети преговоре о преузимању дела Галенике

нистарство привреде саопштило је данас да ће Влади Србије предложити да Конзорцијум Frontier Pharma Limited из Велике Британије и LLC NPA Petrovax Pharm из Русије, прогласи изабраним понуђачем и отпочне преговоре о преоузимању удела у Галеници.

Галеника (Фото: Јутјуб)

Ис тог респора напомињу да ће у складу са Уредбом, влада на основу извештаја Комисије донети одлуку да ли ће се отпочети преговори са овим Конзорцијумом.
Британско-руски конзорцијум Frontier Pharma Limited из Велике Британије и LLC NPA Petrovax Pharm iz Rusije једини од понуђача испуњава услове и критеријуме поступка за приватизацију Галенике, утврдила је јуче Комисија за спровођење поступка стратешког партнерства за Галенику.
Конзорцијум је, како се наводи, понудио 7.000.000 евра за 25 одсто капитала у Галеници, не мањи број запослених од 700 и обавезује се да обезбеди да 50 одсто купопродајне цене припадне Републици Србији и Акционарском фонду приликом заједничке продаје акција у Субјекту приватизације са Стратешким партнером.
Уредбом о стратешком партнерству одређено је да у случају да у поступку само један учесник испуњава услове и критеријуме поступка Комисија о томе сачињава извештај који се преко Министарства привреде доставља влади.
Комисија је утврдила да понуде понуђача Cadila Pharmaceuticals Limited из Индије и EMS S.A. из Бразила нису достављене у складу са упутством и нису усаглашене са битним елементима уговора о стратешком партнерству дефинисаним Закључком Владе Србије. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА