Најновије

Дизајнер открива: Ово је најпопуларнија боја на интернету

Дизајнер Паул Херберт анализирао је боје 10 најпосећенијих интернет страница и открио да је међу њима најзаступљенија плава.

Плава боја доминира Интернетом (ФОТО: Pixabay)

Странице попут Фејсбука, Википедије и Амазона међу најпосећенијим су на интернету, а заједничко им је то што су доминантно плаве. 
Дизајнер Паул Херберт открио је да имају готово двоструко више нијанси плаве од црвене и жуте и чак три пута више од зелене боје. 
Херберт је анализирао почетне странице како би видео које палете боја се користе и шта може из тога да се научи, а доминација плаве је толика да је за тиркизну морао да направи посебну категорију. 
"Често се мучим са слагањем боја и хтео сам да откријем шта раде друге компаније", рекао је Херберт за Виред. 
Он је направио скрипту која је анализирала Топ 10 страница према Алекси и добио потпуну палету свих боја у којој доминира плава. Иако је узорак прилично мали, реч је о најпосећенијим страницама, што је довољно да се плава прогласи најпопуларнијом бојом. 
Подаци су открили и неке занимљивости. Иако, на пример, на Фејсбуку доминира плава, занимљиво је да ова страница користи и велики распон других боја, готово трипут више од Гугла, Википедије... 
Херберт планира да прошири своју анализу на 100 или чак 1000 најпосећенијих страница, јер жели да његова страница буде документ који планира редовно да ажурира. ИЗВОР: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА