Најновије

Амбасадор Индонезије у Шапцу

Амбасадор Индонезије у Србији Харy Кандоу данас је боравио у Шапцу, и са градоначелником Небојшом Зеленовићем разговарао о могућностима економске, културне и просветне сарадње Индонезије и града Шапца. Захваливши на срдачној добродошлици, амбасадор је подсетио на вишедеценијско искрено пријатељство Индонезије и Србије, и подршку његове земље суверенитету и интегритету Србије.

Амбасадор Индонезије у Шапцу (Фото: Правда)

Привредна сарадња Србије и Индонезије озваничена је недавним састанком на највишем државном новоу. Том приликом потписано је неколико међудржавних уговора. Осим економске, сарадња се развија и у области културе и просвете.
Градоначелник је информисан о жељама и могућностима индонежанских инвеститора да улажу у Шапцу, и позван на Међународну изложбу трговине која се од 12. до 16. октобра организује у Индонезији, како би остварио директан контакт са инвеститорима. 
У делегацији индонежанске амбасаде били су Реза Wиранатаатмадја, други секретар и политички саветник Амбасаде, и Амелиа Тампуболон, други секретар и економски саветник Амбасаде.
Представљајући привредне потенцијале Шапца, градоначелник је говорио о предностима шабачке индустријске зоне и плановима за изградњу деонице аутопута од Руме до Шапца. Он је нагласио да је Шабац поуздан партнер и флексибилан у погледу захтева инвеститора, као и да дугорочно, добро пословање зависи и од квалитета средине где се инвестира. Шабац се по томе разликује од осталих градова, и управо је то определило неке од великих инвеститора да дођу у Шабац.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА