Најновије

Шешељ: Изаћи на референдум у Републици Српској у што већем броју!

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ позвао је све грађане Републике Српске да, у недељу, изађу на референдум и да изгласају да 9. јануар остане државни празник Републике Српске. Шешељ је на конференцији за медије навео да је ово питање веома важно и да власт у Републици Српској никако не сме да сагиње главу пред српским непријатељима са Запада или унутар Републике Српске који би да укину тај српски ентитет загарантован Дејтонским споразумом.

Шешељ (Фото: СРС)

Шешељ је објаснио да Дејтонски споразум није дирао у празнике Републике Српске, чак ни у Устав Републике Српске, и да се то не може накнадно мењати. Они који би да укину празник, 9. јануар, кренули би одмах после тога да укидају име Република Српска са тврдњом да тај назив дискриминише остале грађане Републике Српске. Шешељ је упозорио да попуштања у вези са овим питањима не сме бити.
Војислав Шешељ је такође подсетио да Српска радикална странка, у суботу, у 17 часова, у Бајиној Башти држи велики митинг подршке референдуму у Републици Српској, подршке Републици Српској и њеном народу. Митинг радикала уједно ће представљати улазак у завршницу предизборне кампање пред локалне изборе у Републици Српској. Српска радикална странка има своје кандидате у скоро свим општинама у којима наступа или самостално или у коалицији са другим српским странкама. 
Шешељ је истакао да у општини Сребреница постоји само један кандидат српске националности којег подржавају све српске странке. Лидер радикала изразио је чврсто уверење да ће на изборима за градоначелника Сребренице овај пут победити српски кандидат.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА