Најновије

ТЕХНОЛОШКИ РАТ АМЕРА И НЕМАЦА: Немачка блокирала пренос „Воцапових” података „Фејсбуку”!

Немачке власти за заштиту личних података наложиле су америчкој компанији „Фејсбук” да престане са прикупљањем и складиштењем података о корисницима „Воцапа” (WhatsApp) у Немачкој и да избрише све до сада прикупљене податке, наводећи као разлог безбедносну забринутост.

Воцап (Фото: pixabay.com)

„После ’Фејсбуковог’ преузимања апликације за размену порука у 2014. години, ’Фејсбук’ и ’Воцап’ су обећали да неће делити податке”, наведено је у саопштењу хамбуршког комесара за заштиту података и слободу информација Јоханеса Каспара, пренела је агенција Франс прес.
„Корисници треба да одлуче да ли желе да своје налоге повежу са ’Фејсбуком’. Такође, ’Фејсбук’ мора да унапред тражи њихову дозволу”, наведено је у његовом саопштењу.
Каспар је додао и да његови напори имају за циљ да се заштити приватност 35 милиона корисника „Воцапа” у Немачкој.
„Воцап” је у августу саопштио да ће почети да дели податке са „Фејсбуком” како би се омогућило боље циљано оглашавање и како би се појачала борба против спамова на платформи.
Из „Фејсбука” су поручили да су спремни на сарадњу са немачким властима, као и да та компанија послује у складу са законима ЕУ о заштити података.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА