Најновије

У току потрага за двогодишњом девојчицом несталом код Бора, хеликоптер и дронови претражују терен

Двогодишња Данка Илић нестала је у уторак око 13:45 сати у околини Бора и потрага за њом је у току. Након њеног нестанка, у Србији је први пут активиран систем "Пронађи ме" (Амбер Алерт) намењен за хитно обавештавање јавности у случају нестанка малолетног лица.

Како је наведено на сајту пронађиме.муп.гов.рс, девојчица има смеђу косу, браон очи, а висока је око 85 центиметара. Она је у тренутку нестанка на себи имала љубичасте панталоне, маслинасто зелену јакну и косу везану у реп.

На терену су полиција, ватрогасци и припадници Горске службе спасавања, а у потрагу која је трајала целу ноћ су се укључили и грађани. Њихове напоре отежавају неприступачан терен и киша која је и јутрос наставила да пада.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић, који је стигао у уторак касно увече у насеље Бањско поље у Бору, рекао је јутрос да окупљени добровољци, који желе да се укључе у потрагу то могу да учине у координацији са полицијом, јавља Танјуг.

Градоначелник Бора Александар Миликић рекао је у уторак да је више од 350 људи учествовало у потрази.

"То је приградско насеље које има и врло незгодан терен. Ту су шуме и потоци. На самом крају тог места се десио нестанак наше мале суграђанке", рекао је Миликић.
Он је захвалио свим грађанима који су дошли да помогну, али је апеловао да се не праве велике гужве и замолио их за разумевање, како не би ометали рад полиције и излагали себе ризику.

На прилазу Бањском Пољу постављени су контролни пунктови на којима полиција прегледа возила, јавља репортер Танјуга. Сви напуштени објекти у том месту су прегледани, а такође се испитују све "безбедносно интересантне особе", који су раније имали проблеме са законом.

Спасилац Горске службе спасавања (ГСС) Данијел Алексић изјавио је за Танјуг да су у потрагу за несталом Данком Илић укључени и хеликоптери, а да дронови са термовизијом претражују терен, и додао да ће након тога у потрагу кренути и спасилачки тим.

''Претражићемо сваки сектор који до сада није претражен'', рекао је Алексић.

Он је истакао да Горска служба спасавања делује у координацији са припадницима МУП-а, и да је на располагање ставила све своје ресурсе, односно дронове, псе трагаче и људство, како би се претражио што шири простор.

Данка Илић нестала је у понедељак, док је мајка давала воду другом детету. Полиција је одмах позвана и била на лицу места у року од 15 минута, као и ватрогасне службе, након чега је почела потрага.

Уколико имате било какве информације о овом случају позовите полицију на број телефона 192.

Руске десантне снаге пробијају одбрану Оружаних снага, приближавајући се Часов Јару (МАПА)

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА