Најновије

Туширајте се увек хладном водом! Ево и зашто

Трендови у велнесу дођу и прођу, али чини се да је цвокотање и дрхтање под леденим тушем једна од оних зацементираних метода којој ће се људи увек враћати.

Илустрација (Фото: pixabay.com)

И то није случајно јер бенефити од купања леденом водом укључују подизање имуносистема, ослобађање од стреса, већу будност и менталну јасноћу… Да ли је то довољно да вас убеди да сваког јутра уђете под млаз ледене воде?
Случај леденог туширања још једном је прошао кроз научну студију у Холандији. Она сугерише да су се учесници који су на крају сваког туширања доживели експлозију хладне воде брже опорављали после болести, па тако и краће одсуствовали са посла него они који су се туширали малком или топлом водом. пише Индепендент.
Још импресивније, од 3.000 учесника у студији, две трећине њих одлучило ја да настави да се надаље тушира хладном водом и пријавило да им ледено туширање подиже ниво енергије исто колико и шоља веома јаке кафе.
Једна од учесница, Софи Крајцберг (29), прихватила је изазов да се 30 дана тушира хладном водом и након тога изјавила да се после јутарњег хладног туша толико добро осећа да би га свима препоручила као средство за брзо дизање енергије и расположења.
Ту је такође и доказ да под леденом водом можете да осетите већу менталну позорност, а након кратког шока почињете да дишете дубље, што повећава број откуцаја срца, убрзава циркулацију и ослобађа ендорфин.
Ледени туш и даље представља медицинско чудо, а то је потврђено недавно у Би Би Си-јевом документарцу “Доктор који је одустао од дроге”, у којем др Крис ван Туклекен показује да пацијента који патио од депресије лечи управо овом методом. Сари, која је осам година била на антидепресивима, преписано је пливање у хладној води како би јој се стабилизовало расположење.
Верујемо да ћете и ви прихватити изазов, бар на седам дана. Ништа не кошта, а може и те како да буде корисно.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА