Najnovije

NOVA ŠAMARČINA SRBIJI: Edi Rama promoviše knjigu u sred Beograda!

Albanski premijer Edi Rama dolazi 13. oktobra u Beograd, gde će, u pauzi sastanaka sa državnim vrhom Srbije, promovisati svoju knjigu "Žrtvovanje".

Edi Rama (Foto: Jutjub)

Rama će srpskoj publici knjigu predstaviti u hotelu "Kraun Plaza", a kako je najavio izdavač "Samizdat B92", biće organizovan i razgovor sa autorom.
Rama nije književnik, ali je do sada objavio dve knjige o umetnosti. Prema oceni autora pogovora Škeljzena Malićija, albanski premijer je vrsni publicista, odličan stilista i njegova svedočenja o aktuelnom životu u Albaniji su za naše čitaoce izuzetno zanimljiva.
Rama se inače osamdesetih godina 20. veka uključio u snage koje su krenule da ruše komunizam u Albaniji. Proslavio se kao gradonačelnik Tirane, što je bio 11 godina i za to vreme je od zapuštene albanske prestonice napravio savremen evropski grad.
U politiku je ušao u svojstvu ministra kulture, omladine i sporta, a 2000. je izabran za gradonačelnika Tirane.
Poznat je po projektima uređenja Tirane među kojima su posebno poznati projekat grada vedrih boja, u okviru kojeg su fasade starih zgrada obojene pastelnim vedrim bojama, kao i čišćenje obale rečice Lane, koja protiče kroz Tiranu.
Tom periodu života pre svega je posvećena ova knjiga.
Rama će inače u Beogradu učestvovati na 6. Beogradskom bezbednosnom forumu, a biće i na čelu delegacije radi zajedničke sednice dve vlade i srpsko-albanskog poslovnog foruma u Nišu. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA