Najnovije

MILO PRIZNAO: Milošević mi je bio najteži protivnik

Lider DPS i premijer Crne Gore Milo Ðukanović priznao je da mu je bivši predsednik SRJ i Srbije Slobodan Milošević bio najteži politički protivnik.

Milo Đukanović (Foto: Sinhua)

 I najteži i najozbiljniji", odgovorio je Đukanović na jedno od pitanja koje su mu uoči predstojećih parlamentarnih izbora u Crnoj Gori postavljaju građani na portalu CdM.
Suštinski, precizan je Đukanović, najveći protivnik politike koju zastupa mu je podeljenost društva, kao posledica višedecenijskog zatiranja crnogorskog identiteta i crnogorskih nacionalnih interesa. 
- Crnogorcima je dugo nametano da vode računa o interesima slovenske braće, zanemarujući potpuno naš nacionalni interes. E, ta borba i razjašnjavanje je zapravo bilo najmukotrpnije. 21. maj 2006. je potvrdio da smo u tome velikim delom uspeli, ali kao što vidimo i ovih dana, u ovoj izbornoj kampanji, anti- crnogorski restlovi su i dalje aktivni - naveo je Đukanović. 
Iako smo ih, kaže Đukanović, pre deset godina pobedili, "oni nas ponovo upozoravaju da i dalje moramo biti oprezni i spemni da odbranimo pravo da sami odlučujemo o sopstvenoj budućnosti". 
Upitan da li planira da objasni građanima na koji način se obogatio, Đukanović potvrđuje da jeste bogat čovek ako se, kako kaže, pod bogatstvom smatra ono što su suštinske životne vrednosti. 
- Što se materijalnog bogatstva tiče, ta priča, kao i mnoge druge konstruisana je od strane mojih političkih protivnika. Lansirali su je bračni par Marković - Milošević a kasnije ponavljali njihovi ideološki sledbenici - naveo je Ðukanović. 
To pitanje se, smatra, poteže u nekim trenucima kada je potrebno kompromitovati ne toliko mene lično, koliko politiku koju zastupam. 
A na pitanje da li smatra da je bivši visoki funkcioner DPS Svetozar Marović jedini koji je zloupotrijebio položaj i, ako smatra da nije, kada misli da će drugi biti privedeni pravdi, Đukanović kaže da krivičnu odgovornost u, kako kaže, državi rastuće vladavine prava, u odgovarajućem postupku utvrđuju pravosudni organi. 
- Slučaj koji spominjete je pokazao da smo uspeli da izgradimo funkcionalne i nezavisne institucije, i da su one oslobođene svakog političkog uticaja. Konačno - to je najbolji pokazatelj da je u našoj državi pravda jednaka za sve. Saglasno tome - nema privilegovanih. Kada će neko ko je počinio krivično delo biti priveden pravdi, ne zavisi od mišljenja i stava premijera, već od postupanja nadležnih organa gonjenja i presude - rekao je Đukanović. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA