Najnovije

ZATVARANJE "RAŠA TUDEJ" U LONDONU! Rusija optužila Britance za političku cenzuru!

Rusija je danas optužila Britaniju za političku cenzuru nakon što je jedna britanska državna banka najavila zatvaranje sva četiri računa dopisništva televizije RT u Londonu.

Raša Tudej (Foto: Logo)

- Ova situacija će izazvati neke nepremostive prepreke za normalno funkcionisanje RT-a u Britaniji - saopštilo je Rusko ministarstvo spoljnih poslova navodeći da je duboko zabrinuto zbog toga i da će pokrenuti ovo pitanje sa britanskim vlastima.
RT je prethodno saopštila da NatVest, banka u vlasništvu Rojal bank ov Skotland (RBS) u kojoj većinu akcija ima britanska vlada nije objasnila zašto je odlučila da uskrati bankarske usluge ruskoj televiziji optuživši je za udar na slobodu govora, prenosi Rojters.
- To nas navodi na mišljenje da je banka donela odluku u dogovoru sa zvaničnim Londonom kako bi se oslobodila izvora vesti koji nije zgodan za zvaničnu verziju događaja ali je popularan u britanskoj javnosti - naveo je i Kremlj.
Portparolka RBS nije želela da komentariše ovaj slučaj.
RT je na Zapadu izložena kritikama da predstavlja propagandnu mašineriju Kremlja koja seje dezinformacije, dok RT tvrdi da nudi osvežavajuću alternativu glavnim zapadnim medijima u sagledavanju globalnih događaja.
Portparolka britanske premijerke Tereze Mej je nastojala da se distancira od spora rekavši da je odluka o pružanju usuga stvar banke NatVest i njene procene.
NatVest je saopštila da je neopozivu odluku o gašenju računa RT donela pošle "pažljivog razmatranja" ne ponudivši istinsko objašnjenje za ovakav postupak. Margarita Simonjan, glavna urednica RT je na njega reagovala napisavši na društvenim mrežama ironično "Živela sloboda govora". Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA