Najnovije

EVRO BUK: Sajamska čajanka sa četiri dame

Nekada davno, daleko pre elektronske ere koja je svaki segment života savremnog čoveka učinila transparentnim, pisci i poklonici njihovog stvaralaštva okupljali su se na salonskim čajankama kako bi, uz opojne mirise bilja koji su se širili iz toplih napitaka, pročitali ili čuli poslednje literarne poslastice.

Sajamska čajanka (Foto: pixabay)

Nošena nostalgičnim osećanjima koja uvek podsete na prave vrednosti, izdavačka kuća Evro Buk je u okviru mnogih iznenađenja koja priprema za ovogodišnji 61. Sajam knjiga,organizovala prigodnu –ne salonsku, već sajamsku –čajanku na kojoj će ljubitelji pisane reči biti u prilici da se upoznaju i druže sa četiri autorke ovogizdavača. Reč je o književnicama: Mariji Gojković, Mariji Miketić, LJiljani Šarac i Aleksandri Mihajlović, koje su u poslednjih godinu dana zablistale na književnoj sceni o čemu svedoče brojne pozitivne kritike.
Romani Prodata i Beleg na duši (Marije Gojković), Evgenija Hajden i Krv u ledu (Marije Miketić), Opet sam te sanjao i Gde sam to pogrešila (LJiljane Šarac), kao i roman Kroz prstohvat cimeta (Aleksandre Mihajlović) – svi ponikli iz evrobukovskog prefinjenog smisla za otkrivanje novih talenata –promovisani su širom regiona, te ostvarili zapažen uspeh i stekli ogromne simpatije svoje brojne publike. Podstaknute sestrinstvom po peru, ove četiri dame su se rado odazvale na poziv svoje matične kuće da na sajamskoj čajanki domaćinski ugoste čitatelje, razmene utiske o romanima i potpišu svoje knjige.
Čajanka će se održati na štandu Evro buk-a u hali 1, u četvrtak, 27. 10. počevši od 18h.
Ako uz vruć čaj budete osetili neponovljivu aromu prstohvata cimeta i dah kraljevskih dvorova Obrenovića i Karađorđevića, možda ćete kao kap krvi u ledu ili kao beleg na duši poneti sa sobom i utisak da nikako niste pogrešili što ste se pridružili i uveličali svojim prisustvom ovaj jedinstveni nastupajući događaj. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA