Najnovije

SKUPŠTINA SRBIJE: Boško i Šešelj traže od Vlade imena špijuna i obračun sa mafijom

BEOGRAD - Poslanici u Skupštini Srbije tražili su danas od predstavnika vlasti obaveštenja o tome ko su špijuni u Srbiji, ko iz Uprave kriminalističke policije odaje poverljive podatke i ko je uhapšen povodom dešavanja u Crnoj Gori.

Skupština Srbije (Foto: Sinhua)

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je zašto se predsednik Vlade Srbije stavlja na stranu „montiranih priča“ u Crnoj Gori, a ne štiti interese građana Srbije koji su tamo uhapšeni.
On je kazao da Dveri žele da znaju imena špijuna u Srbiji, ko su agenti sa zapada i istoka i ko je iz Uprave kriminalističke uprave odavao poverljive podatke ambasadama i ko je zbog toga uhapšen, kao i ko je uhapšen u vezi dešavanja u Crnoj Gori.

Želimo da znamo imena špijuna koji su otkriveni u Srbiji, inače ćemo sve što radi Biro za koordinaciju službi bezbednosti doživeti kao novi rijaliti šou (premijera) Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović povodom izjave predsednika Vlade posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.
Šef Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešešlj tražio je od premijera Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da hitno preduzmu mere da se eliminišu svi mafijški klanovi iz Crne Gore u Srbiji i obrnuto i da beogradski režim javno obelodani šta sve zna o „Milu Đukanoviću i njegovoj mafiji“.
On je kazao da je u Crnoj Gori među uhapšenima i aktivistkinja radikala Branka Milić stara 61 godinu, jer je rekla da je Milo Đukanović jedan od najvećih srpskih izdajnika.
„Pre nedelju dana napunila je 61 godinu života, jel’ od nje očekujete da bude diverzant i komandos i da juriša da sruši Mila“, upitao je Šešelj.

On je podsetio i da je premijer sinoć govorio o kriminalnim grupama koje subverzivno deluju protiv Mila Đukanovića i istakao da radikali deluju subverzivno otkako je Đukanović „falsifikovanjem rezultata referenduma otcepio po volji zapadnih sila Crnu Goru od zajedničke države sa Srbijom“. Pogledajte OVDE više o tome.
Poslanik Liberalno demokratske partije Nenad Milić pitao je kako Ministarstvo spoljnih poslova razmišlja da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom EU i kakva je uopšte spoljna politika Srbije.
Poslanica Demokratske stranke Srbije Zorica Gajić interesovala se za ekonomske teme i upitala ministra finansija Dušana Vujovića da li zna da biznismen Miodrag Kostić nastoji da postane stopostotni vlasnik Aik banke.
Ona je pitala i koja je je sudbina Agrobanke i njenih akcionara.

Dosta je bilo: Vlada želi da spreči raspravu o novom zaduživanju

Pokret Dosta je bilo optužio je danas Vladu Srbije da objedinjenom raspravom o šest različitih zakona o zaduživanju želi da prikrije činjenicu da će država da se zaduži za gotovo 1,2 milijarde evra.
Ta stranka navela je da je poslanik SNS Igor Bečić podneo Skupštini predlog da se svih šest zakona objedini u zajedničkom pretresu, zbog čega je pre zasedanja zatražila da se ti zakoni razmatraju pojedinačno, kako to i Poslovnik o radu Skupštine nalaže.
„Naprednjačka većina namerava da raspravu o šest potpuno različitih zakona, kao i razlozima, uzrocima i opravdanosti tih zaduživanja objedini i svede na najmanju moguću meru i praktično onemogući suštinski pretres“, ocenjeno je u saopštenju Pokreta Dosta je bilo. Taj pokret je ocenio da bi o tim zakonima trebalo da se raspravlja 12 dana, a da će skupština, ako usvoji Bečićev predlog, raspravu ograničiti na dva dana, iako ti predlozi i razlozi za dodatno zaduživanje nisu u direktnoj vezi.
„Penzionerima je Skupština, na predlog premijera, oduzela 180 miliona evra od penzija. Ovo znači da su se penzioneri odrekli velikog dela svoje penzije da bi finansirali samo jednu šestinu novih zaduživanja“, dodaje se. Pokret Dosta je bilo smatra da objedinjavanje tih zakona otkriva nameru vlasti da spreči raspravu o zaduživanju i posledicama koje će ono imati na funkcionisanje ekonomije u Srbiji.
„Premijer i predsednica skupštine znaju da je ovo brutalno kršenje zakona i Poslovnika, pa su podmetnuli magistra Igora Bečića da predloži ovo objedinjavanje koje će poslušna skupštinska većina izglasati na zvonce“, smatra taj pokret. Izvor: RTS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA