Najnovije

Civilizacija 6 je ubedljivo najbolji nastavak legendarne video igre.

Od pojave ljudske vrste, čovečanstvo se okuplja na putu ka otkrićima. Od ranih dana bronzanog doba gde su plemena lovila životinje i sakupljala voće do globalne zajednice koja danas postoji. I danas mnoge stvari nisu izlečile svet, ali je izmišljeno mnogo velikih stvari zbog kojih bi nas naši preci videli kao bogove.
Suština ovog putovanja je simulacija koju možemo videti u mnogim igrama Civilizacije. Ponovo je dokazano da se sve večeri mogu izbrisati u trenu. Civilizacija 6 međutim radi nešto što dugo vremena nije učinjeno; dokazuje da sama osnova igre vredi mnogo sati igranja bez potrebe za ekspanzijom, piše na sajtu
Kao i druge igre Civilizacije vaš zadatak je da opkolite druge zemlje i postignete jednu od pobeda od pet u nizu. Da biste to ostvarili morate izgraditi svoj narod tako da napreduje ka određenom cilju ali i da se dovoljno dugo brani od svojih protivnika i varvara.
Savezi se mogu raspasti i nastati ratovi, suština je ista kao i u ostalim igrama ovog naslova. Okruzi objašnjavaju kako gradovi evoluiraju i to dodaje sloj sjajne složenosti i čudo je kako se Firaxis nije pre setio toga. Svaka zgrada pravi se pločicu po pločicu umesto da samo bude isporučena gradu.
Nekad zastrašujući Tech Tree sada je podeljen na dva dela. Tech Tree je rezervisan za inovacije dok Civil Tree omogućava stvaranje novih stilova vlade, politike i nekih novih zgrada. Kao takav, način na koji gradite grad i unapređujete vašu civilizaciju pruža odlično iskustvo.
Upravljanje jedinicama u prethodnim Civilization igrama imalo je veliki broj ranjivih jedinica ili jednu veliku hordu smrti. Civilizacija 6 ima pristup gde možete kombinovati jedinice, poput Settlers-a i Warrior-a, ili brodove sa Great Admiral da biste ostvarili bonus. Ovo je odličan dodatak koji ne daje osećaj neuravnoteženosti.
Sve ovo može se naučiti iz uputstva gde igrač može preuzeti ulogu Gilgameša ili Kleopatre. Iako možete odmah uskočiti u glavnu igru i dobiti nagoveštaje i savete dok igrate, ukoliko ste novi igrač bolje je da prođete kroz ovo lepo odrađeno i detaljno uputstvo.
Što se same civilizacije tiče ima mnogo raznovrsnosti među 19 startnih civilizacija. Montezuma ima prozor za pretprodaju ekskluzivnosti koji je besplatan za sve na kraju što čini ukupan broj 20. Neke su usmerene na određene vrste ratovanja, ostvarivanje bonusa i jedinstvene jedinice za specifične terene, dok se druge okreću dobijanju bonusa kroz kulturu i religiju.
Avatari su vrlo šarmanti likovi sa izražajnim licima. Generalno, postoji skup podešavanja koji određuje kako će oni reagovati, ali su skloni trenucima ludila, poput objavljivanja rata iz hira. Ali, Civilizacija nije ista bez Gandija koji je krvoločni zagovornik rata.
Kada govorimo o prezentaciji, specifično je to koliko Civilizacija 6 izgleda čisto uprkos velikom broju stvari na ekranu. Čak i na kraju igre nema problema u pronalaženju jedinica, upravljanju gradovima i istraživanju terena. Korisnički interfejs je prepun opcija, ali nikada nije blokiran, tako da ne možete nikada izgubiti neko dugme.
Muzika je takođe svetla tačka. Glavna tema Sogno di Volarei je epski momenat koji odlično funkcioniše ovde, iako se Babu Yetui iz Civilization IV ne može nadmašiti. Kako igra napreduje muzika uključuje i nacionalnu temu. Tek nakon 50 sati igre možemo reći da postaje dosadna. Što se tiče naracije Sean Beanis-a, lepo je čuti njegov glas usput posebno kada čita Tolkinove citate.
Kao da ovo nije dovoljno da navalite na igru, ima još nekoliko scenarija koji se mogu reprodukovati i simuliraju različite periode istorije. Možete podesiti vreme na Hladni rat ili industrijsko doba. Svakako su odlični scenariji iako bih voleo da vidim više načina da oblikujem igru u budućnosti.
Civilizacija 6 je naš omiljeni nastavak na koji iskreno ne možemo da se požalimo, piše na sajtu ITNETWORK. Svaka promena igre je svež izazov i odličan poduhvat. Ima mnogo stvari koje upotpunjuju igru. Kao takva, Civilizaton VI ne treba ekspanziju da bi bila bolja. Uzbuđeni smo očekivanjima šta nas čeka u sledećoj igri u Civilization franšizi.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA