Najnovije

DUTERTE NEĆE DA MOLI: Briga me što se ne sviđam SAD i EU!

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte izjavio je u četvrtak da SAD i Evropska unija, ukoliko nisu zadovoljni njegovim načinom obračuna sa kriminalom, mogu slobodno da obustave svoju pomoć Filipinima.

Rodrigo Dutete (Foto: Sinhua)

- Ne očekujem od organizacija za zaštitu ljudskih prava, ne očekujem od američkog predsednika niti od Evropske unije da me razumeju - izjavio je Duterte na ceremoniji dodele nagrada policajcima u oblasti Mindanao, prenosi Rojters.
Duterte je poručio svetskim organizacijama da "ne moraju da ga razumeju".
- Ako mislite da treba da prekinete pomoć Filipinima, mi vas nećemo moliti da se predomislite - rekao je on.
Popularnost filipinskog predsednika porasla je u prva tri meseca od kada je preuzeo mandat, što pokazuje da Filipinci podržavaju njegov brutalan obračun sa narko dilerima i zavisnicima, pokazuju u četvrtak objavljeni rezultati nezavisnog istraživanja.
SAD, Ujedinjene nacije i Evropska unija osudili su Duterteov obračun sa kriminalcima i narkomanima u kojima je do sada ubijeno više od 3.000 ljudi, prenosi AFP.
Bez obzira na svakodnevna ubistva, 76 odsto Filipinaca se u sprovedenoj anketi izjasnilo da su zadovoljni Duterteovim učinkom, 11 procenata je "nezadovoljno", a ostali su bili uzdržani.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA