Najnovije

Dodik: BiH neće biti država na silu!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da pritisci Tužilaštva BiH na Republiku Srpsku i na njega lično nikada neće prestati, te poručio da BiH nikada neće biti država na silu jer nijedna država se nije na silu održala.

Milorad Dodik (Foto: RIA Novosti)

"Pritisci na Srpsku nikada neće prestati, jer oni uvek traže neke nove metode. Ako to nije međunarodna zajednica, onda je tu Tužilaštvo BiH koje će uvek ganjati svakog viđenijeg Srbina koji nešto progovori što njima nije po volji, što se njima ne sviđa", rekao je Dodik novinarima u Bijeljini.
On je naveo da se, "osim krađe glasova koja se dogodila u Bijeljini, dešava još nešto što je veoma indikativno".
"Zamislite da sam ja nekome od ovih ljudi u Bijeljini rekao da ne dolazi u obzir da Bošnjak ovde bude gradonačelnik ili odbornik. Mislim da bi usledila međunarodna intervencija. A, čuli smo da ovi iz Sarajeva kažu da u Srebrenici ne može da bude Srbin. Zašto ne bi mogao biti Srbin? Biće Srbin", naglasio je predsednik Srpske.
On je rekao da je u Srebrenici Srbin pobedio i pokazaće na koji način se može voditi opština, a da ne vređa druge.
"U tom pogledu hoću da govorim o različitim aršinima. Ne može ono što je jednima dopušteno da ne bude dopušteno i drugima. Što je jednima zabranjeno mora biti i drugima", istakao je Dodik.
Prema njegovim rečima, ako neko kaže da Srbin ne može da bude načelnik opštine i da to, navodno, vređa nekoga, onda to ide u sferu fašizma ili rasizma i bilo čega dugog.
"U svakom slučaju, što se tiče Suda i Tužilaštva BiH, moj stav o tome je veoma jasan. Oni su instruisani da naprave državu, kako oni to vole da kažu. BiH nikada neće biti država na silu, jer nijedna država se nije na silu održala", rekao je Dodik novinarima, komentarišući pitanje konstantnih pritisaka Tužilaštva BiH na Republiku Srpsku.
On je dodao da bude i okupacija desetinama godina, ali da se nijedna država nije tako očuvala ako nema unutrašnjeg konsenzusa, a on se u BiH i ne traži.
"U BiH se traži podaništvo koje imaju u Savezu za promene iz Republike Srpske, a ako drugi koji to neće, onda se pokušava obezbediti poslušništvo putem instaliranja raznih priča o lopovluku i kriminalu", rekao je Dodik.
Kada je reč o SDS-u i izborima, on je naveo da je SNSD pobedio. "Ali, izgubićemo Bosića. Rekao sam, velika šteta. Voleo bih da Bosić ostane jer je on nama najbolji", rekao je Dodik. Izvor: Srna

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA