Najnovije

POGLEDAJTE: Ruska nacionalna garda dobija superlaki automat! (VIDEO)

Automat PP-2000 koji teži nešto više od laptop računara, uskoro će ući u službu ruske Nacionalne garde, navodi list „Ruska gazeta“.

Ruska nacionalna garda dobija superlaki automat (Foto: Jutjub)

„Gazeta“ navodi reči Alekseja Sorokina, direktora tulskog ogranka projektnog biroa za izradu opreme u vojnoj industriji, koji je rekao da će ruska Nacionalna garda uskoro bit opremljena superlakim automatima PP-2000.
Poznat po svom jednostavnom dizajnu, PP-2000 je izrađen sa minimalnim brojem delova i nadmašuje sve svoje evropske pandane u smislu karakteristika performansi. Težak 1,4 kilograma, automat je konstruisan kao oružje za borbu izbliza namenjeno pripadnicima interventne policije i snaga za specijalne operacije. Efektivni domet PP-2000 iznosi oko 200 metara i njegova težina i ostale specifikacije vidno se mogu porediti sa vojnim borbenim pištoljem, navodi „Ruska gazeta“. Automat je opremljen pancirnom municijom kalibra 9 mm i može se upotrebiti u zgradama i transportnim vozilima, zahvaljujući metku sa smanjenim rizikom od rikošeta. Konstruktori PP-2000 posebno naglašavaju preciznost oružja. Aleksej Sorokin objašnjava da se iz automata može pucati jednom rukom, ali i koristiti kao sekundarno oružje. Automat se, takođe, lako može kamuflirati ispod odeće. Jedna neobična karakteristika PP-2000 je njegova mogućnost da na zadnjoj strani u magacinu skladišti 44 metaka, što je dodatak na osnovni magacin od 20 metaka. Još jedna njegova posebnost je da se rukohvat automata nalazi neposredno iza potkundaka i sklapa se kada se ne koristi. U aprilu 2016. godine ruski predsednik Vladimir Putin najavio je da se umesto unutrašnjih trupa Rusije uvodi Nacionalna garda i predao odgovarajući zakon Dumi, Donjem domu ruskog Parlamenta. Novo savezno izvršno telo Nacionalna garda Rusije biće angažovano u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala, raspoređena u nacionalnim vanrednim situacijama i anti-terorističkim operacijama, štititi značajne vladine objekte i specijalni teret i pomagati Federalnoj službi bezbednosti (FSB) u zaštiti nacionalnih granica. Francuska je sledila ovaj korak i u julu ponovo oformila Nacionalnu gardu uoči terorističkog napada na Dan pada Bastilje.  Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA