Најновије

ТАДИЋ: Вучић би веома волео...

Веома је важно не спекулисати са именом заједничког опозиционог председничког кандидата, јер би одговор на то питање учинио велику услугу власти.

Борис Тадић (Фото: РИА Новости)

То је изјавио председник СДС Борис Тадић.
- То би Вучић и власт веома волели. Када бисмо одговарали на питање о заједничком кандидату овога тренутка, онда бисмо учинили велику услугу власти и нико не треба да излази нити са властитим кандидатурама, нити са спекулацијама ко би то могао бити - рекао је Тадић новинарима. 
Тадић каже да се могући кандидати уздржано понашају у овом тренутку, баш због тога, да би позитиван аспект њихове кампање био загарантован. 
- Врло је важно и да се сви обавежемо, не само пре избора, него и после њих, да нећемо сарађивати са СНС, ни на локалу, ни на републичком нивоу. Свако треба да потпише ту обавезу, нема то на реч, и да грађани знају на шта могу да рачунају - нагласио је Тадић. 
Потребно је, како каже председник СДС, да се сви опозициони лидери обавежу да неће ни након председничких избора улазити у коалиције на локалу са СНС, што ће говорити да имају чисте, јасне идеје и да неће да варају грађане, да сарађују са напредњацима на локалу где су корисни, профитабилни послови, а да не сарађују на републичком нивоу. 
- То су моји ставови и то ће бити принципи којих ћемо се држати на следећем састанку опозиције, када треба да говоримо о заједничком председничком кандидату, који ће се десити наредних дана - каже Тадић. 
Додао је да је његова намера да се победи власт кроз нормалан изборни поступак, успостављање демократије у изборима и налажење политика које ће грађанима донети корист у животу. 
Тадић је додао да ће подржати сваки договор који може да обезбеди победу заједничког председничког кандидата, оценивши да је ситуација у друштву је "апсолутно неподношљива". 
- Није све било добро ни у мом времену, када сам ја био председник, и те како није било добро. И ја сам имао озбиљних грешака у свом понашању, у нереаговању на погрешне ствари пре свега, али ово данас је трагикомично - сматра Тадић. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА