Najnovije

POROŠENKO NA SASLUŠANJU: Ko je kriv za nerede na Majdanu?

Predsednika Ukrajine Petra Porošenka su čitavih šest sati saslušavali po predmetu nereda u centru Kijeva 2014. godine, saopštio je ukrajinski portal Hromadske, pozivajući se na Tužilaštvo.

Petro Porošenko (Foto: RIA novosti)

- Saslušanje je trebalo da bude održano 29. novembra, ali je održano sinoć. Predsednika su saslušavali šest sati o nekoliko epizoda u predmetu Majdan - saopštili su u Državnom tužilaštvu.
Ranije su „Ukrajinske novosti" saopštile da je administracija ukrajinskog predsednika dobila poziv za saslušanje Petra Porošenka po predmetu zločina protiv aktivista „Evromajdana" u januaru/februaru 2014. godine kada je u neredima poginulo 106 osoba. Navedeno je da Porošenko više od godinu dana ignoriše pozive Državnog tužilaštva po predmetu „Evromajdan“. U administraciji predsednika se pozivaju na preveliku zaposlenost šefa države. U okviru istrage već su bili ispitani šef Ministarstva unutrašnjih poslova Arsen Avakov, lider radikalne partije Oleg LJaško i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Aleksandar Turčinov. Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA