Najnovije

Srpski mazohistički barbarus

Izmjene u krivičnom zakonu Srbije U članu 387. posle stava 4. dodaje se novi stav 5. koji glasi: „(5) Ko javno odobrava, negira postojanje ili značajno umanjuje težinu genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina učinjenih protiv grupe lica ili člana grupe koja je određena na osnovu rase, boje kože, vere, porekla, državne, nacionalne ili etničke pripadnosti, na način koji može dovesti do nasilja ili izazivanja mržnje prema takvoj grupi lica ili članu te grupe, ukoliko su ta krivična dela utvrđena pravnosnažnom presudom suda u Srbiji ili Međunarodnog krivičnog suda, kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.”.

Emil Vlajki (Foto: UNS)

Piše: Emil Vlajki Taman se stišala bura izazvana britanskim prijedlogom rezolucije u Savjetu Sigurnosti UN kojom su se Srbi, a povodom „srebreničkog genocida“ (težak i sramotan zločin da, genocid ne), nastojali proglasiti genocidnim narodom. Rusi su taj sramotni prijedlog otklonili svojim vetom.
Čovjek bi pomislio da je sada sve u redu, ali Srpske mudre vođe odmah ispravljaju stvari: Tko Rusima daje pravo da spriječe da se na nas baca ljaga za sva vremena? Mi ćemo (za dobro, debelo stimulirani) inat sami sebe upropastiti.
“Rečeno, učinjeno. Ustvari, mazohizam ove vrste ide u paru sa više nego tajanstvenim ’Briselskim sporazumom’. Ali se, ipak, njegov smisao sve više otkriva. Davanje, bez formalnog priznanja,  15% svog teritorija terorističkim separatistima i to potpisati (formalno priznanje će nakon Borisa i Tome odraditi treća ekipa), taj mazohistički čin je prvi u nizu koji slijedi.
Drugi je, uvesti u vlast osvjedočene islamiste!
Treći je, kao što je vidljivo, proglasiti sebe genocidnim narodom. Objasnimo ovo posljednje.
Pošto predlagači koji stoji iza gore rečene dopune krivičnog zakona misli da smo svi idioti, on je stvar zakukuljio i zamumuljao u okvre ’Međunarodnog krivičnog suda’ (MKS) u Hagu (ima ih u tom gradu još dva: Tribunal za bivšu Jugoslaviju i Međunarodni sud pravde -MSP). Ovaj treći postoji svega nekoliko godina i mnoge države nisu u njega učlanjene.
Ali ova posljednja činjenica za „zapadne humaniste“ i za njihove lokalne marionete nije uopće važna.
Postavlja se logično pitanje zašto se predlagač nije referirao na ’Međunarodni sud pravde’ koji postoji stotinjak godina? Da, ali onda bi stvari bile jasne jer je taj sud presudio da je u Srebrenici počinjen genocid, a Srbi bi se protiv tako otvorenog stava ovog „objektivnog suda“ morali pobuniti. Uzgred rečeno, „objektivnost“ tog suda je toliko velika, da se proglasio nenadležnim kada je NATO izvršio zločinačku agresiju protiv Srbije/Jugoslavije 1999. i tom prilikom razrušio zemlju i pobio na hiljade civila!? To, naravno, za ’Međunarodni sud pravde’ (MSP) niti je bio genocid, niti je on mislio da se u to treba petljati. Odvratno! Međutim, vratimo se glavnoj temi.
Predlagač, dakle, nije spomenuo MSP jer bi svatko onda shvatio da se ovim prijedlogom ozakonjuje navodni ’srebrenički genocid’ nad muslimanima od strane Seba i da su time Srbi proglašeni genocidnim narodom.
„Pametni“ predlagač se onda sjetio ovog trećeg suda u Hagu (MKS) za kojeg najveći dio ljudi ni ne zna da postoji!.
Da, reći će drugi pametnjakovići, ali taj sud ne govori o srebreničkom genocidu, nego o genocidu u Kongu! I tu je caka! Da bi afirmirao neke svoje stavove, ovaj treći sud u fusnotama prihvaća presudu Međunarodnog suda pravde (MSP) o učinjenom „srebreničkom genocidu“!!! I tu se krug zatvara.
Drugim riječima, ako Srbijanski Parlament prihvati dati prijedlog, on će Srpski narod ovjekovječiti kao genocidan narod!!! Zapadni mediji će se za to zdušno potruditi!

Postavlja se pitanje, zašto je taj prijedlog uopće na dnevnom redu. Trampova pobjeda u SAD predskazuje detant sa Rusijom, pritisak na Srbiju će se smanjivati i Srbija ne mora žuriti sa činjenjem ovakvih svinjarija; ne bi ih trebala uopće činiti bez obzira na pritiske!
Ali predlagač tvrdi da se tu radi o jednostavnom usklađivanju sa evropskim pravnim standardima. On nas j… u zdrav mozak, jer polovica članica EU nije te „evropske standarde“ ugradilo u svoje nacionalne legislature!!! A Srbija, koliko je poznato, još uvijek nije ni članica EU.
Zašto, dakle, predlagač toliko žuri? Mora da pored „žurbe o ulasku u EU“, ima još nešto. Netko maliciozan bi rekao da su oni koji stoje iza ovog sramotnog prijedloga, plačenici Zapada. Međutim, pisac ovih redova u to ne vjeruje. Zar toga ima u Srbiji?
Pored toga, a treba mu možda vjerovati, moj prijatelj, radikal V. Š., tvrdi da Aco za ovu konfuznu stvar ni ne zna, jer bi je, kao pravnik, daleko bolje sastavio.
Pitam se, ako je to točno, kakve on to ministre ima?
Zlobnici, međutim tvrde, da se bez Ace u Srbiji ništa ne može dešavati!?

A zbog čega Zapad pritišće svoje lokalne „samostalne političare“ da se ovaj antisrpski prijedlogusvoji što prije u Skupštini?
Tu je odgovor jednostavan. Zapad je svoje zločinačko djelovanje prema Srbima opravdavao time što je reagirao vojno i brutalno („ali za dobrobit Srba“) zbog počinjenog „srebreničkog genocida“. Ali sve dok sami Srbi ne priznaju taj „genocid“, argumenti Zapada su bez osnova.
Nažalost,postoji visok stupanj vjerojatnosti da će poslanici u Skupštini Srbije ovo sramotno genocidno samoodređenje, za par dana izglasati!?Sve sami slijepci, rekao bi Domanović, koji vode Srbiju (u provaliju).
Ima li nade da se jednog dana pojavi neki srpski Putin.
Bože pravde!  Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA