Najnovije

SVE VEĆI PRITISCI SPS: Stranka tera Dačića da se kandiduje za predsednika!

Predstojeći predsednički izbori zadaju glavobolju lideru SPS-a i šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću, koji je u procepu između partijskih i državnih želja, jer ga pojedini stranački funkcioneri bukvalno teraju da se kandiduje na izborima i govore mu da stranka mora imati svog kandidata.

Dačić (Foto: SPS)

Prema saznanjima jednog našeg dnevnog lista, jedna struja unutar SPS-a lobira da Ivica Dačić obavezno bude predsednički kandidat socijalista, bez obzira na to kakav će se dogovor postići sa koalicionim partnerima u Vladi Srbije.
- Skoro na svakom sastanku Dačića pojedinci „podsete“ na to da je SPS na svim presedničkim izborima imao svog kandidata i da bi za stranku bilo loše da tu praksu promeni - kaže izvor iz vrha SPS-a.
Prema njegovim rečima, sve su jači pritisci unutar SPS-a da se po svaku cenu izađe samostalno na predsedničke izbore, čak i da se ne sačeka dogovor premijera Aleksandra Vučića i prvog potpredsednika Vlade Ivice Dačića.
Slavica Đukić Dejanović, zamenica lidera SPS-a kaže da će se bez obzira na sve ta stranka voditi državnim, a ne partijskim i ličnim interesima.
- Još je rano za priču o predsedničkim izborima, a stranka će o svom kandidatu raspravljati kada za to dođe vreme. Želim da naglasim da ćemo u toj odluci gledati šta je bolje za Srbiju i narod, a ne šta je važno za stranku ili neke lične ambicije - kaže Slavica Đukić Dejanović.
Prema njenim rečima, ona će na sednici Predsedništva SPS-a kada se bude raspravljalo o predsedničkom kandidatu tražiti od svih da se javno izjasne i jasno kažu šta je za njih najvažnije.
- SPS je uvek bio uz narod i tako će biti i sada, a kada svi zajedno procenimo šta je najbolje za taj narod, onda tu neće biti greške, kao što je nije ni do sada bilo - kaže ministarka bez portfelja u Vladi Srbije.
Podsetimo, sam lider SPS-a Ivica Dačić je rekao da ga mnogi u stranci teraju da „trči predsedničku trku“, ali da će zajedno sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem doneti odluku da li je najbolje da Vlada Srbije izađe sa svojim zajedničkim kandidatom ili će on morati da se kandiduje.
Izvor: Alo

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA