Najnovije

VUČIĆ UBEĐEN: Narednih 5 godina – zlatno doba Srbije!

BEOGRAD - Vlada Srbije je otvorena za sve koji žele da učestvuju u reformama, poručio je Aleksandar Vučić na predstavljanju "Bele knjige 2016" Saveta stranih investitora.

Aleksandar Vučić (Foto: Sinhua)

Vučić je, u obraćanju učesnicima, naveo da Srbija ima održiv rast, da je naša ekonomija na stabilnim nogama i da uvek uvažava profesionalne i stručne stavove poslovne zajednice.
"Mislim da smo imali konkretne programe sa konkretnim rokovima. To je dalo snagu i kredibilitet reformama, što su i potvrdile međunarodne organizacije", rekao je Vučić i dodao da se potvrđuje njegova najava da je narednih pet godina zlatno doba Srbije. 
Premijer je najavio rast BDP-a do kraja godine između 2,7 i 2,8 odsto, ističući da najveći rast beleže prerađivačka industrija, energetika i građevinarstvo. 
Vučić je istakao i da je rast bio zasnovan na investicijama i izvozu i dodao da veruje da će posle povećanja minimalne zarade i plata u javnom sektoru, privatna potrošnja biti treći oslonac za još veći rast u 2017. 
Želja Vlade je, kako je podvukao, rast od 3 ili 4 odsto u narednim godinama. 
Predstavljanju “Bele knjige 2016” prisustvuju i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar finansija Dušan Vujović, ministar privrede Goran Knežević i predsednica FIC-a Jana Mihajlova. 
Skupu prisustvuju i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i drugi. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA