Najnovije

Grad Šabac raspisao konkurs za 25 studentskih stipendija

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović objavio je 3. novembra Konkurs za stipendiranje najboljih studenata na osnovnim akademskim i master akademskim studijama, kao i konkurs za stipendiranje studenata za deficitarna zanimanja na osnovnim akademskim i master akademskim studijama.

Gradska uprava Šabac (Foto: Pravda)

Konkurs je objavljen za studente fakulteta čiji je osnivač Republika Srbija. U školskoj 2016/2017. godini, Grad Šabac dodeliće ukupno 22 stipendije za najbolje studente sa prebivalištem na teritoriji grada Šapca, i to: 6 stipendija za studente fakulteta društveno-humanističkih nauka, 5 stipendija za studente fakulteta prirodno-matematičkih nauka, 5 stipendija za studente fakulteta tehničko-tehnoloških nauka, 5 stipendija za studente fakulteta medicinskih nauka i 1 stipendija za studenta fakulteta umetnosti.
Pravo da konkurišu za nagradnu stipendiju imaju studenti III i narednih godina studija, a prosečna ocena studiranja mora biti najmanje 9,20.
U školskoj 2016/2017. godini, Grad Šabac dodeliće po jednu stipendiju za deficitarna zanimanja: diplomirani inženjer građevine, diplomirani inženjer mašinstva i profesor matematike – ukupno 3 stipendije za deficitarna zanimanja.
Iznos stipendije je oko 14.000 dinara. Prijave na konkurs se podnose do 18. novembra 2016. godine, na adresu: Gradska uprava grada Šapca, Odeljenje za društbene delatnosti, Gospodar Jevremova br.6, ili predati na Jedinstvenom šalteru Gradske uprave.
Za najuspešnije đake i studente, podsticaj talentovanim učenicima i usavršavanje nastavnika radi kvalitetnije nastave, Grad Šabac je u ovoj godini izdvojio 8,5 milona dinara. Za stipendiranje studenata opredeljeno je 2,5 miliona dinara, troškove takmičenja 4 miliona dinara, a kupovinu knjiga za „vukovce“ 150.500 dinara. Za nagradu Đak generacije namenjeno je 64.000 dinara - pojedinačna nagrada iznosi 8.000 dinara. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA