Najnovije

KIM IMA PORUKU ZA NOVOG PREDSEDNIKA SAD: Čim se proglasi pobednik, lansiraće nove rakete

Nekoliko trenutaka nakon što se proglasi novi američki predsednik, u moru kraj Severne Koreje odjeknuće detonacija, barem ako se pita Kim DŽong-un.

Kim DŽong un (Foto: Sinhua)

Severnokorejski lider pratiće trku između Hilari Klinton i Donalda Trumpa, a samo nekoliko trenutaka nakon što bude jasno ko je novi čelni čovek SAD-a, poslaće im poruku da Severna Koreja neće odustati od programa razvijanja oružja.
Kako piše južnokorejska novinska agencija Jonhap, u sredu rano ujutru Pjongjang namerava da lansira rakete tipa Musudan ili MB 35, a obe imaju domet čak 3.500 kilometara. Dakle, teoretski mogu da dosegnu na američko ostrvo Guam. Poruka je i više nego jasna...
Istina, prošlo lansiranje rakete Musudan završilo je debaklom - nakon 400 kilometara srušila se u more. Ipak, u Seulu su i više nego oprezni kada je u pitanju Kim.
"Posmatramo šta se događa na severu. Pratimo svaki korak njihove vojske i spekulacije o lansiranju rakete su došle nakon što su eksperti za Severnu Koreju zaključili da režim izgara od želje za slanjem jake poruke Obaminom nasledniku", rekao je izvor iz južnokorejske vojske.
Izvor: Jutarnji list

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA