Најновије

Путин: Уметници, претерасте са "слободом говора"!

Председник Владимир Путин упозорио је руске уметнике на "крајње опасно понашање" и позвао их да "не подстичу поделе у друштву" прекорачујући границе слободе говора попут француског часописа "Шарли ебдо".

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

Увек постоји крхка граница између онога што зовем крајње опасним понашањем и слободе говора", рекао је јуче Путин на састанку Консултативног већа за уметност и културу.
Он је навео пример француског сатиричног часописа "Шарли ебдо" који је познат по својим карикатурама пророка Мухамеда и који је 7. јануара 2015. у Паризу био на мети исламистичког напада у којем је убијено 12 особа, међу њима и осам чланова уредништва листа, преноси Хина.
"Питање је јесу ли ти карикатуристи требали да вређају муслиманске вернике? (...) Можда нису хтели никог да увреде, али су то учинили", истакао је руски председник.
Он је на тај начин реаговао на изјаву популарног глумца Јевгенија Миронова који се пред њим пожалио да конзервативни активисти и власти врше све већи притисак на уметничку слободу изражавања у Русији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА