Најновије

ДАНЦИ ОДБРУСИЛИ ЗАПАДУ: Престаните да демонизујете Русе, они се понашају разумно!

Запад мора да престане да демонизује Русију, која се понаша "разумљиво и стратешки рационално", иако то западне земље не желе да признају, наводи дански лист "Политикен".

Владимир Путин (РИА Новости)

Русија је три пута преживела инвазију са Запада (1812, 1914. и 1941. године), а за време тог последњег напада је разорена и изгубила је 25 милиона становника, па има право да ту историју и памти, истиче дански лист.
Запад нема стратегију према Русији. Уместо тога, чврсто се укоренила русофобија, а сви они који покушавају да разумеју ставове које заступа Москва проглашавају се "корисним идиотима".
- Како ми видимо будућу мирну и стабилну Европу, која узима у обзир гледишта свих? Је ли то Европа у којој Русија треба по свим тачкама да попусти? Тешко да је то могуће. То се неће догодити - наводи "Политикен".
Неки медији објављују прогнозе о скором нападу Русије на Европу, иако у то нико не верује, наводи се у тексту и истиче да је било неразумно прогласити победу Запада у "Хладном рату" и ширити НАТО све до руских граница.
"Политикен" оцењује да нема разлога да се Русија третира као мала земља, а према њој се опходе управо на тај начин. Амерички политичари деведесетих година прошлог века сматрали су да је Русија "земља трећег света" и да "никога није брига шта она мисли".
Бивши шеф Пентагона Вилијем Пери био је већ тада против брзог ширења НАТО-а на Исток, упозоравајући да ће то "изазвати отуђење Руса".
Амерички дипломата Џорџ Кинан, који се сматра творцем "стратегије одвраћања", упозоравао је још 1998. године да је ширење НАТО-а било "неосновано, јер нико не представља опасност ни за кога". Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА