Најновије

ИЗЕТБЕГОВИЋ: Колинда причаш о екстремизму, а у Хрватској буја усташтво!

Члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао је данас да је хрватска председница Колинда Грабар Китаровић преувеличала број повратника из тзв. Исламске државе у БиХ, наводећи и да у Хрватској буја усташки екстремизам.

Бакир Изетбеговић (Фото: Синхуа)

Изетбеговић сматра да су изјаве Китаровић неодмерене и да би требало више да води рачуна о њима.
Он такође истиче да би сви лидери у региону требало два пута да размисле пре него што се упусте у коментарисање ситуације и проблема у суседним државама, преноси Фена.
"И у Хрватској буја усташки екстремизам, и Хрвати одлазе на страна ратишта попут украјинског, у Јасеновцу је откривена спомен-плоца с нацистичким поздравом, јавност се чудила неким фотографијама с екстремистичким барјацима, па смо ми из БиХ избегавали да такве појаве коментаришемо...Надам се да ће председница Грабар-Китаровић убудуће поступити тако, односно бринути о властитом дворишту а нама препустити бригу за наше", казао је Изетбеговић.
Он замера Грабар-Китаровиц да је показала непоштовање према Босни и Херцеговини и њеном руководству, каже Изетбеговић и додаје да није добро БиХ назвати нееманципованом земљом, коментарисати одевање Бошњака и Бошњакиња, преувеличавати проблем тзв. исламског екстремизма у БиХ, рецимо додавати две нуле на број повратника са страних ратишта...
"Са сиријског ратишта се вратило 46 особа из БиХ дакле, неколико десетина а не неколико хиљада како је то утврдила председница Хрватске. У прошлој години није забележен ниједан одлазак на страно ратиште из БиХ. Наше службе сигурности активно се и успешно носе с овим проблемом, размењују податке и искуства с надлежним службама, укључујући и оне у Хрватској", рекао је Изетбеговић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА